Annons:

ILHAMMAR GULDMEDALJÖR EFTER STRÅLANDE INSATS

Robin Ilhammar vinner guld i Youth World Cup efter en magisk final. Foto: Svenska Bowlingförbundet

ILHAMMAR GULDMEDALJÖR EFTER STRÅLANDE INSATS

Robin Ilhammar vinner guld i Youth World Cup. Gamlebybowlaren storspelade i finalen, slog till med 300 poäng i första serien och vann med 2–0 i serier mot tysken Zeno Janssen. 

”Det känns otroligt skönt och väldigt härligt att kunna leverera som bäst i finalen”, säger Robin Ilhammar till Svenska Bowlingförbundets hemsida.

Annons:

Robin Ilhammar imponerade stort under hela U21-mästerskapet i Perus huvudstad Lima. Han toppade kvalet över 18 serier och vann gårdagens Round Robin med matchspel över 15 serier. 

Ingen spelare lyckades med bedriften att stoppa honom under finaldagen av Youth World Cup.  

”Det känns otroligt skönt. Det har varit en lång väg hit och målet har hela tiden varit att vinna. Jag är väldigt nöjd med min insats och den här segern betyder väldigt mycket. Det är alltid svårt att jämföra olika meriter men det här kommer givetvis väldigt högt upp på listan”, säger Robin Ilhammar till förbundets hemsida. 

Ilhammar inledde finalen mot Zeno Janssen med en perfekt 300-serie, kopplade greppet om guldet och släppte inte taget om det i andra serien. Han vann andra serien med 233–194 och guldet var i hamn.

”Väldigt härligt att kunna leverera som bäst i finalen. Helt ärligt så tänkte jag knappt på att jag var på väg att göra 300 förrän de sista slagen. Jag var i en bubbla men riktigt kul att kunna leverera en 300-serie i finalen”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt