Annons:

Västerviksbowlaren tog medalj på SM – klubbyte väntar:

William Svensson från Västervik plockade hem ett SM-brons i Umeå. Foto: Bildbyrån

Västerviksbowlaren tog medalj på SM – klubbyte väntar: "Ny utmaning"

Ytterligare en mästerskapsmedalj är bärgad. Västerviksbowlaren William Svensson tog hand om bronspengen vid individuella bowling-SM i Umeå på fredagen. 

Annons:

Flera internationella mästerskapsmedaljer, bland annat VM-guld i mixed 2021, har placerats i 22-årige William Svenssons prisskåp.

När individuella bowling-SM avgjordes i Umeå på fredagen var William Svensson en av tre herrbowlare som hade kvalificerat sig för stegfinalen. Han ställdes mot Carl Eklund i semifinalen och åkte på en klar förlust 169–255. 

– Det ville sig inte. Jag kom in fel i det och hade en miss i början av serien. Carl (Eklund) gjorde det jättebra så det var inte mycket att göra åt det, sa William Svensson till SVT efter tävlingen. 

Byter klubb i Sverige

Han står nu inför ett klubbyte då han lämnar Norrköpingsklubben BK Kaskad till förmån för mesta mästarna Team Pergamon. I september blir han spelklar för Partillelaget i 8-manna. 

”Det ska såklart bli spännande med en ny utmaning i karriären. Största anledningarna till bytet är att få bättre förutsättningar för att kunna tävla mer ute i världen och sen kändes det som att jag kört fast lite så en nystart kan vara bra. Men att ta beslutet att lämna Kaskad var absolut väldigt tufft, jag har haft en väldigt fin tid där”, säger Svensson i ett pressmeddelande från Svenska Bowlingförbundet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt