Annons:

Tove Alexandersson vann helgens två tävlingar i Västervik

Tove Alexandersson vann båda tävlingarna som VO arrangerade i helgen. Foto Lennart Sturesson

Tove Alexandersson vann helgens två tävlingar i Västervik

På drygt en månads tid lyckades Västervik Orienteringsklubb (VO) arrangera en elittävling i orientering i Västervik. En tävling som blev mycket lyckad och med en väntad vinnare i damklassen, Tove Alexandersson.

 

  

Annons:

Det genomfördes orienteringstävlingar i Västervik i helgen. En på lördagen och en på söndagen. På kort varsel lyckades VO att göra ett lyckat arrangemang som många elitorienterare tyckte var jättebra.

- Många deltagare hade aldrig sprungit i Västervik tidigare. De var mycket nöjda med arrangemanget och kommer gärna tillbaka i vår, när vi arrangerar SM och Swedish leag i april. De tyckte det var fint här, säger Kent Carlsson, kassör i föreningen.

VO fick förfrågan om att arrangera den första elittävlingen i Sverige i år, för drygt en månad sedan. Resultatet blev lyckat.

- Vi fick mycket beröm av de 200 deltagarna, allt från den nya kartan, arrangemanget och hur banan var upplagd, säger Kent Carlsson.

Deltagarna kom från hela Sverige och det fanns även några norrmän på plats också.

- Många har varit här för att träna flera dagar innan tävlingarna så det var bra för näringslivet i Västervik, då de sov över och åt på restauranger, säger Kent Carlsson.

Han säger att det är bra för klubben att kunna arrangera en elittävling på den här nivån.

- Det skapar bra sammanhållning i klubben när arrangemanget blev så lyckat. Även markägarna har varit positiva till att upplåta mark för tävlingarna vilket vi är tacksamma för.

Världsstjärnan vann båda tävlingarna

Tove Alexandersson Stora Tuna, en av världens bästa kvinnliga orienterare vann båda tävlingarna.

Lördagens tävling på 12,7 kilometer vann hon med stor marginal, följd av Sara Hagström IFK Göteborg och Lina Strand Göteborg-Majorna, på tredje plats.

Herrarnas tävling på 15 kilometer vanns av Martin Regbom Hageby, följt av Anton Johansson Orion med Albin Ridefelt, Linné på tredje plats.

Söndagens långdistans för damer vann Tove Alexandersson före Lina Strand Göteborg-Majorna och Sara Högström IFK Göteborg.

Herrtävlingen vanns av Eskil Kinneberg IFK Göteborg med Marin Regbom Hageby som två följt av Anton Johansson, Orion.

Tävlingarna genomfördes Coronasäkert då högst 50 deltagare fick vara på banan samtidigt.

 

  

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt