Annons:

Sex mål och delad pott mellan BOIF och Överum

Hampus Jakobsson nätade två gånger om när Blackstad/Odensvi hämtade upp underläge till kryss mot Överums IK. Foto: Ossian Mathiasson

Fotbollssäsongen är igång för Överums IK och Blackstad/Odensvi IF. De två division 6-lagen spelade 3–3 i första matchen i Toyota Cup.

Annons:

Överum gjorde 1–0 efter några minuter och fyllde på med 2–0 i upptakten av andra halvlek efter mål av Albin Dahlström Dolaku och Kevin Ohlén. Hampus Jakobsson reducerade till 2–1 i 52:e minuten innan Överum återtog sin tvåmålsledning när Patrick Ndusha satte 3–1 efter knappa timmens spel.

BOIF kom tillbaka och fixade ett oavgjort resultat då Hampus Jakobsson satte 3–2 och Anton Johansson 3–3 i slutskedet.

– Jag är positivt överraska över hur vi genomför vår match. Vi spelar fin fotboll, rullar boll precis som vi har tränat på och äger första halvlek. Vi gör några byten i andra halvlek och testar spelare på olika positioner, vilket gör att vi tappar koncentration och ork. 3–3 är inte rättvist, säger Martin Rosén, ny huvudtränare i Överums IK.

"Katastrofdålig första halvtimme"

Blackstad/Odensvi inledde svagt för att sedan växa in i matchen och plocka en poäng.

– Vi gör en katastrofdålig första halvtimme. Det är många nya spelare och vi har dålig inställning. Andra halvlek är betydligt bättre. Vi börjar spela bollen till varandra och jag ser intentioner till att det kan bli bra, men vi missar för mycket frilägen.

Philip Ekholm och Max Wiman, tillbaka i B.O.IF efter att ha gått till Tjust under frimånaden, förtjänade beröm. I Överum var alla bra och extra beröm delades ut till Patrick Ndusha, nyinflyttad i Överum, Joel Petersson Gullquist och Oscar Rattas.