Annons:

B.O.IF premiärvann på svårbemästrad plan mot Överum

Max Wiman gjorde mål när Blackstad/Odensvi slog Överum med 2–0 i dagens premiär. Foto: Ossian Mathiasson

B.O.IF premiärvann på svårbemästrad plan mot Överum

Blackstad/Odensvi fick en kanonstart på säsongen och besegrade kommunkollegan Överums IK med 2–0. 
– Att vinna en premiär mot Överum är extra gött, säger tränaren Viktor Fransson. 

Annons:

Efter en mållös första halvlek gick Blackstad/Odensvi ifrån till 2–0 med två mål inom loppet av fyra minuter en bit in i andra halvlek. Max Wiman inledde målskyttet i 53:e minuten och Martin Karlsson fyllde på med 2–0 några minuter senare. 

B.O.IF höll därefter ifrån och tog tre sköna poäng i division 6-premiären. 

– Det var det vi gick för och att vinna mot Överum är extra gött. Jag måste erkänna att Överum var bättre än oss i första halvlek innan vi tog över i andra. Det som avgör är att vi har varit på gräs vid fler tillfällen än dem. Planerna är inte perfekta så här års men vi behärskar underlaget bättre än Överum, säger Viktor Fransson, tränare i BOIF. 

Martin Rosén, ny tränare i Överum, håller med om det som Viktor Fransson nämner i sin kommentar om premiärtillställningen. 

– Jag tycker att vi gör en bra match i första halvlek och man ska komma ihåg att det var första gången på riktigt gräs för vår del. Vi är bara på konstgräset i Loftahammar så det var en ganska stor omställning. Redan på uppvärmningen märker vi att det är svårt att få kontroll på bollen och att vi inte kan spela spelet som vi har tänkt oss, säger Martin Rosén och fortsätter:

– Vi jobbar på bra i andra men gör misstag som straffar sig. Vi vet vad vi ska göra och har en del att slipa på i det offensiva spelet. Spelarna ska ha beröm för spelet i 80 av 90 minuter. 

Målvakten Sverker Johansson och Simon Karlsson var bäst i B.O.IF. I Överum var det jämnt överlag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt