Annons:

Hultsfredstränaren Sebasthian Svensson var besviken efter förlusten borta mot Tjust IF FF. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust vann efter stark vändning mot Hultsfred

Tjust IF FF svarade för en stark vändning och tog samtliga tre poäng hemma mot topplaget Hultsfreds FK. 
– En stor besvikelse. Vi tar för givet att vi inte behöver ta jobbet för att prestera, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson. 

Annons:

Hultsfred ledde med både 1–0 och 2–1 efter mål av Arvid Eckerstig i 13:e minuten och straffmål av stjärnan Diego Nicolas Toribio Urrutia efter knappa timmens spel. Abdirahman Aydarus Abdi satte Tjusts kvittering fram till 1–1 och Tjust svarade för en stark vänding i slutet av matchen. Niclas Johansson kvitterade till 2–2 i 73:e minuten och Albin Juthe blev segerorganisatör med 3–2 i 84:e minuten. 

Besvikelsen var stor i HFK-lägret efter nederlaget på Tjustvallen. 

– Alltid tråkigt att förlora, framför allt med tanke på sättet som vi förlorar på. Vi är inte riktigt påkopplade och parallellerna mot Tunamatchen är väldigt stora. Vi tar för givet att vi inte behöver ta jobbet för att prestera. Vi möter ett taggat Tjust som sliter, spelar enkelt och är mycket hetare i duellerna. Även om vi leder med både 1–0 och 2–1 så tycker jag att Tjust vinner rättvist. De vill mer och det är vad fotboll handlar. Jag hade förhoppningar om att vi skulle höja oss när vi släppte in 2–2, men det blev snarare tvärtom. Det blev ångestfyllt och vi gav det inte en chans, säger Sebasthian Svensson. 

"Vet att alla kan prestera bättre"

HFK kom till matchen med två utespelare och saknade bland annat Sebastian Strömbom och Gustav Föghner. Martin Johansson utgick skadad tidigt. 

– Det är laget som spelar som ska prestera och vi ska inte leta ursäkter. Jag vet att alla kan prestera bättre. 

Tjusts tränare Pierre Tegenstam var nöjd och belåten efter segern.

– Hultsfred är klart bättre och kunde ha gjort fler mål i första halvlek. Sedan kom vi ut på ett helt annat sätt efter paus och skapade chans på chans. Vi har ett skönt gäng som tar jobbet för varandra. Det är lätt att vara tränare när vi är förbannade i halvtid och går ut och gör en sådan kanonhalvlek, säger Pierre Tegenstam.

Bäst i Tjust var Rasmus Nyberg, Albin Juthe, Abdirahman Aydarus Abdi och Björn Söderström, som räddade en straff i första halvlek. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt