Annons:

Nederlagstippat HFK inledde med seger mot Tjust

Jesper Rüdiger var tillbaka i mål för HFK och var bra i 2-1-segern mot Tjust. Foto: Arkivbild

Nederlagstippat HFK inledde med seger mot Tjust

Många har förutspått att Hultsfreds FK ska få svårt att hävda sig i årets division 5. Kanske får man inte så svårt. HFK skrällde nämligen i premiären mot Tjust IF FF.
– Det var inga småbarnsfasoner, säger HFK-tränaren Anders Larsson efter 2-1-segern.

Annons:

HFK har tappat i princip hela laget efter degraderingen från division 4. Kvar är man med en mängd ungdomar i division 5. Den samlade lokalfotbollsexpertisen har inte direkt trott att Hultsfreds FK ska få det lätt i division 5. 

Men kanske är det läge att omvärdera det. I lördagens premiär på Knektavallen vann HFK med 2-1 mot Tjust IF FF. 

– Det var en typisk premiärmatch, men viktigt för de här unga killarna att vinna och se vad som krävs för det. Det var inget skönspel, men det bjuder planerna inte in till just nu. Det blir mycket närkamper och där väger vi lite lätt, men vi tar tre poäng, säger HFK:s tränare Anders Larsson.

Efter en händelsefattig första halvlek gav Yassin Jalil Kader HFK ledningen i början av andra halvlek. 

– Vi hade bestämt att vi skulle sätta hög press direkt för att få en prägel på matchen och inte bli ned nedtrycka. Första var okej, men det var för mycket bolltouch och vi förlorade mycket dueller. Annars var det mer fokuserat överlag och bättre inställning. Tidigare har uppvärmningen varit lite ofokuserad, men i dag var det inga småbarnsfasoner. Det var fullt fokus från att vi kom hit i dag.

Missad straff

Isak Stenbeck kvitterade till 1-1 för Tjust och gästerna hade också chansen att ta ledningen från straffpunkten.

– Första halvlek var jämn och där hände det inte så mycket. De skapade ingenting på oss, men vi fick inte heller ordning på det. Efter halvtid tog vi över matchen helt och blev som ett nytt lag. Vi hade massa målchanser, men bollen ville inte in. Den dansade på mållinjen, säger Tjusts tränare Niclas Andersson. 

Straffmissen kommenterar Andersson så här:

– Bollen blåste iväg så vår spelare får den på ankeln. Det såg lustigt ut och blev ingen fart på bollen alls.

I slutminuterna kunde Yassin Jalil Kader göra sitt andra mål för dagen och avgöra premiären. 

– Det var skönt att vi kunde trycka dit. Killarna var väldigt glada över premiärsegern och det kan förstås bli viktigt för oss, säger Anders Larsson. 

Rüdiger i kassen

Niclas Andersson var mindre nöjd med att hans lag blev utan poäng.

– Sett till målchanser skulle vi ha vunnit. Båda deras mål kommer till på omställningar efter dåliga bolltapp. Vi får inte bjuda på det, men de har väl en målchans och gör två mål. Vi behöver bli mer effektiva, säger han.

I HFK gjorde många det bra och comebackande målvakten Jesper Rüdiger, som åtminstone kommer stå även i nästa match, fick beröm. I Tjust kan alla höja sig minst ett snäpp.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt