Annons:

Malin Engströms Tjust IF FF möter jumbon HGH, ett lag från Halmstadtrakten, på bortaplan i dag. Foto: Stefan Härnström

Seriejumbon väntar på bortaplan efter riktig långresa

Med två raka 0–5-nederlag i ryggen väntar nu en måstematch. Tjust IF FF möter seriejumbon HGH på bortaplan i eftermiddag. 

Annons:

Redan klockan 07.00 i morse satte sig Tjustspelarna på bussen för att beta av den långa resan på 33 mil till västkusten.

Det är en riktig nyckelmatch som väntar då Tjust möter tabelljumbon HGH, ett samarbete mellan Halmstadsklubbarna Harplinge IK, Gullbrandstorps AIS och Haverdal IF som har slagit ihop sina tre föreningar till en. 

HGH har skrapat ihop en poäng på tio matcher och Tjust står på fem poäng, vars enda seger kom hemma mot IFK Värnamo i slutet av april. 

– Det gäller för oss att komma igång direkt efter den långa bussresan. Vi ska ta en promenad när vi kommer fram och gå för tre poäng, säger Joakim Krüger, tränare i Tjust. 

Preusse avstängd

Tjust kommer från två blytunga 0–5-nederlag och vill revanschera sig i eftermiddagens match. 

– Jag vill se att vi står upp bra från start, kör på och visar att vi vill vinna. Jag hoppas att vi kan få en ledning och inte rött kort den här gången. 

Hur ser du på betydelsen av tre poäng i denna match?

– Som jag har sagt tidigare handlar det om att ta en match i taget och vi får se vad som händer under matchens gång och hur långt det räcker. 

Tjust åker till västkusten med en tunn trupp i egenskap av 13 spelare. Izabella Preusse är avstängd efter röda kortet mot Husqvarna medan Emma Åbergh och Thilde Alvberger är sjuka. 

– Det är bara att gilla läget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt