Annons:

Överum upp i serieledning efter derbyseger:

Albin Dahlström Dolaku nätade när Överum slog Blackstad/Odensvi med 3–0. Foto: Ossian Mathiasson

Överum upp i serieledning efter derbyseger: "Så det ska vara"

Överums IK har sannerligen vaknat till liv på sistone. Kvällens 3–0-seger mot Blackstad/Odensvi gör att de är ny serieledare i division 6. 
– Det är så det ska vara. Nu är vi i topp, säger Överumstränaren Martin Rosén.

Annons:

Kvällens toppmöte i division 6 mellan Överums IK och Blackstad/Odensvi slutade med tre poäng till Överum som vann med 3–0, klev förbi BOIF och upp i ensam serieledning. Patrick Ndusha satte 1–0 på straff i 15:e minuten och utökade ledningen till 2–0 strax före halvtid. Med dryga kvarten kvar att spela satte Albin Dahlström Dolaku avgörande 3–0. 

– Fy fan vad skönt. Det är helt otroligt. Vi gör en bra match i 80 minuter och det är i slutet av första halvlek som vi tappar. BOIF skapar chanser och slår långbollar då de har stora och starka spelare och springer mycket. Jag tycker att vi är det bättre laget och försöker stundtals trä in bollen, hitta öppningar och komma ut på kanterna. De slår bara långt och det är min åsikt, säger Överumstränaren Martin Rosén. 

Formsvacka för BOIF

BOF har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och Viktor Fransson är fundersam. 

– Vi sätter inga chanser och ger samtidigt bort bollen till motståndaren. Hade jag vetat vad felet är hade vi inte spelat som vi gör. Om det är oskärpa eller något annat har jag ingen aning om, säger Viktor Fransson. 

Hur frustrerande är det som tränare?

– 100 procent. Vi har också skador, men spelarna vi har ska kunna stå upp bättre än vad vi gör. Det handlar om att fokusera på det vi ska göra och inte gnälla på varandra. Både vi och Överum spelar ganska lika med att slå en boll som vi ska springa ifatt. Det är ingen match man åker och tittar på om man vill se tiki-taka-fotbolll. 

Joel Jonsson förtjänade beröm i BOIF. I Överum stack målvakten Hampus Strömback och Patrick Ndusha och Albin Dahlström Dolaku ut.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt