Annons:

Gabriella Krügers Tjust inleder höstsäsongen med match mot Mariebo. Foto: Arkivbild

Tjust har varit igång i tre veckor: "En match i taget"

Efter vårsäsongen har Tjust IF FF en svår backe att ta sig upp för om man ska klara nytt kontrakt. En bra inledning vore att besegra Mariebo IK på bortaplan i dagens omstart.

Annons:

Femteplacerade Mariebo väntar för tiondeplacerade Tjust IF FF när höstsäsongen tar sin början på lördagen. Tjust är i stort poängbehov i jakten på nytt kontrakt i division 1.

– Vi måste ju nästan gå rent i stort sett, så absolut. Vi kan bara fokusera på en match i taget. Det viktigaste är att vi är nöjda med prestationen, oavsett utgång, för spelarnas utvecklings skull, säger tränaren Joakim Krüger. 

Tjust har tränat i hela tre veckor inför första höstmatchen.

– Vi har haft en träningsmatch mot Hjulsbro. Det var inte en jättebra prestation, så jag vill se att vi är mer på tårna nu. Vi har tränat hårt och jag är jättenöjd med hur det har sett ut. 

Bra truppläge

Mariebo mötte IFK Norrköping i Svenska Cupen tidigare i veckan. En match som slutade 1-9.

– Förhoppningsvis kan det ha gett lite stukat självförtroende. I hemmamatchen tycker jag att vi var minst lika bra, men då hade vi lite otur. Vi ska ge dem en match. 

Vad blir viktigast?

– Att sätta försvarsspelet och presspelet. Vi kommer få kontraslå lite på dem, för de lär ha mer boll än oss. Men vi behöver ta vara på våra lägen.

Tjust har ett bra truppläge med frågetecken endast för Thilde Alvberger. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt