Annons:

TJUST KLART FÖR FINAL I TOYOTA CUP – SLOG UT ALLSVENSKT LAG

Tjust är klart för final i Toyota Cup. Foto: Arkivbild

TJUST KLART FÖR FINAL I TOYOTA CUP – SLOG UT ALLSVENSKT LAG

Tjust IF FF är klart för final i Toyota Cup. Detta efter en 6-3-seger borta mot allsvenska IFK Kalmar.
– Det är fantastiskt och välförtjänt, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Tjust fick annars en mardrömsstart mot IFK Kalmar, som har det riktigt kämpigt i Allsvenskan. Hemmalaget, som förstås inte kom med helt ordinarie lag, gjorde 1-0 tidigt.

Då valde Tjust att använda alla sina tre bonusstraffar på ett bräde. Filippa Karlberg satte två av dem och Jennifer Ilhammar det tredje. 

– Det började piss när de nickar in 1-0 direkt, men sedan tar vi våra straffar och gjorde på mål på alla tre, säger Joakim Krüger.

Inte långt senare kom även 4-1 på ett friläge signerat Jennifer Ilhammar. Efter drygt 20 minuter gjorde även Filippa Karlberg 5-1.

– Matchen känns klar redan i paus, så vi byter runt lite och alla får mycket speltid. Alla som var med fick minst 35-40 minuter, säger Krüger.

"Bättre laget"

I andra halvlek brände Tjust många chanser och IFK Kalmar vann halvleken med 2-1. Således slutade semifinalen i cupen 6-3 till division 2-laget. Jennifer Ilhammar nätade i andra halvlek.

– Vi ska göra tre, fyra mål till, men vi vinner jätterättvist. Utan bonusstraffarna hade det blivit 3-3, men vi var det bättre laget och borde gjort några till. 

Hur bra lag hade IFK Kalmar?

– De hade fyra, fem som suttit på bänken i Allsvenskan, så det är väl ganska bra får man säga. 

Nu väntar final mot division 1-laget Husqvarna FF senare i höst.

– Det är välförtjänt, men det trodde man kanske inte när man började. Vi kanske har haft lite flyt med lottningen, men det är som det är och vi har gjort en bra turnering. Nu ska vi försöka lägga finalen mot Husqvarna efter serien som en avslutning.

Klara för Svenska Cupen

Redan inför semifinalen var Tjust helt klara för spel i Svenska Cupen 2024. 

– Tjust är en ganska ung förening och jag vet inte ens om något lag från kommunen spelat Svenska Cupen, så det vi har gjort är fantastiskt.

Hela laget fick beröm för insatsen mot IFK Kalmar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt