Annons:

Västervik upp i topp efter seger i seriefinalen mot Hultsfred

Albin Kilo gjorde mål när IFK Västervik slog Hultsfreds FK med 4–1 och är ny serieledare i division 5. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik upp i topp efter seger i seriefinalen mot Hultsfred

IFK Västervik är ny serieledare i division 5 efter 4–1 i lördagens seriefinal mot Hultsfreds FK. 
– Att vara där uppe kräver ännu mer och inget är slut än, säger Västervikstränaren Ergest Fasko. 

Annons:

Hultsfreds FK hade chansen att ta ett stort kliv mot seriesegern i division 5 i egenskap av tre poäng i seriefinalen mot jagande IFK Västervik. 

IFK Västervik ville annat och vann med 4–1 efter 3–1 i halvtid. IFK Västervik klev upp på 30 poäng och ligger två poäng före Hultsfred som har en match mindre spelad.

– Hade vi förlorat i dag så hade det varit svårt att hänga med högst upp i tabellen. Vi har jobbat hårt under lång tid och nu är vi högst upp. Att vara där uppe kräver ännu mer och inget är slut än, säger Ergest Fasko, tränare i IFK Västervik. 

Abdiwahab Rashid Yusef såg till att Västervik fick en drömstart med ett tidigt 1–0. Hultsfred kvitterade via ett självmål innan inhopparen Hugo Peereboom satte 2–1 vid första bollkontakten. Albin Kito gjorde 3–1 efter ett långt anfall. 

– Vi gjorde det jättebra från första minuten och ägde spelet. Vi hade minst 10-15 passningar inom laget innan vi gjorde 3–1. Efter paus backade vi hem och körde på kontring och de kom ingenstans och hotade oss aldrig, säger Ergest Fasko. 

Hugo Peereboom blev tvåmålsskytt med 4–1 som också blev slutresultatet. 

– Vi vinner helt rättvist, det är det bästa laget som vinner i dag.

"Det mest horribla målet jag har varit med om"

Hultsfredstränaren Sebasthian Svensson var självklart besviken efter nederlaget. 

– Vi möter ett Västervik som är betydligt mer taggade och hungrigare än vad vi är. Att vi bjuder på målen är signifikativt för att de är hungrigare än oss. Vi är lite för nonchalanta i de olika momenten och de är där och hugger direkt, säger Svensson och fortsätter:

– Vi öppnar andra halvlek bra och har bra grepp om spelet. De fick därefter det mest horribla målet jag har varit med om. Det är fem meter offside och domaren väljer att inte vinka och de gör 4–1. Vi ska i anfallet efter ha en solklar straff och vi får inte den, då går luften ur oss. 

Han tycker att det är alldeles för många spelare som inte är hundraprocentiga i sina prestationer. 

– Vi har inte råd att tappa de procenten i sådana här matcher. Det är märkligt att man inte kan vara fullt motiverad och påkopplad i en seriefinal. Jag är besviken på flera spelares inställning. Det finns mycket mer att hämta oss allihopa. 

Toppmöte i nästa omgång

Tabelltvåan Hultsfred möter tabelltrean Tuna på hemmaplan i nästa omgång.

– Jag förväntar mig att vi har samma inställning som vi hade i vårmötet. Då var vi väldigt, väldigt bra. Det var helt och hållet en inställningsfråga, vi satte högt tempo från början och det är precis den inställningen jag kommer kräva av spelarna nu. De vet vad som krävs för att vi ska kunna vända på det här och det hoppas jag att Tuna ska få sota för. 

Bäst i Västervik var Awet Shambel Habtu, Andreas Olsson och Rasmus Rosengren. Emil Tapper var HFK:s bästa spelare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt