Annons:

Winqvist har höga mål med säsongen: ”Chansen på ett återtåg”

Vilma Winqvist har en viktig roll i Västerviks damfotboll, som siktar högt i division tre. Foto: Stefan Härnström

Winqvist har höga mål med säsongen: ”Chansen på ett återtåg”

Förra året trillade Västerviks damfotboll ur division två trots en sjundeplats i tabellen. Tillbaka i division tre tror mittfältaren Vilma Winqvist på ett starkt år.
– Jag tror absolut att vi har chansen på ett återtåg redan den här säsongen, säger Vilma Winqvist.

Annons:

Västervik kommer från en klart godkänd säsong som nykomling i division två. Med de tuffa förutsättningar som gällde förra säsongen räckte dock inte en sjundeplats till ett nytt kontrakt.

Nu får laget istället börja om i division tre.

– Vi har flera långsiktiga mål och det kan till och med vara en fördel att vi åkte ner till en serie där vi förhoppningsvis kan vara med i toppen. Men vi vill definitivt tillbaka till division två och vårt mål är att vara med högt upp i serien i år, säger Vilma Winqvist.

Gott om spelare

Västervik har en bred trupp och kommer att ha två seniorlag i seriespel.

– Vi har 35-40 spelare i truppen och runt 25-30 spelare på varje träning. Det gör att vi oftast har möjlighet att spela elva mot elva och vi delar upp truppen lite utifrån vad tränarna känner och jobbar på olika nivåer. Det finns många unga och duktiga tjejer i truppen så vår framtid ser väldigt ljus ut.

Hur har försäsongen varit?

– Vi tittar inte så mycket på resultaten på försäsongen utan har lagt fokus och jobbat på att få in vårt spel. I sista matchen mot Vimmerby fick vi till mycket av det och vi har en bra känsla inför helgens premiär. Vi har bra ork och en bra plan för hur vi ska spela, säger Vilma Winqvist.

Vill göra fler mål

Vilma Winqvist själv lär i vanlig ordning bidra med en hel del från sin position som central mittfältare. Förra säsongen gjorde hon hela tolv mål i division två.

– Jag vet inte vad som hände där, haha. Nu får målet bli att göra fler än tolv mål i år. Jag kommer ofta till lägen, men har svårt att få in bollarna i mål så det är något jag behöver förbättra. Sen är jag en väldigt offensiv spelare som är sämre i det defensiva spelet så där får andra ta ett större ansvar. Jag ska också bidra med mycket energi.

Vilka blir era tuffaste utmanare om topplaceringarna?

– Svårt att säga, jag har inte så bra koll på de andra lagen. Vi har till exempel flera Ölandslag i serien och dem har vi inte mött på några säsonger. Men Färjestadens B-lag kan nog vara bra och Lindsdal mötte vi förra året och de var bra då, säger Vilma Winqvist.

Västerviks premiärmatch i division tre spelas hemma mot Runsten/Möckleby på söndag den 16 april.

Fakta

Lagen i division tre östra:Färjestadens GoIF B, Glömminge-Algutsrums IF, Hultsfreds FK, IFK Borgholm, Vimmerby IF B, Lindsdals IF, Madesjö IF, RBK/IFKO, Runsten-Möckleby IF, Team Södermöre, Timmernabbens IF och Västerviks damfotboll IF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt