Annons:

H/T tog välförtjänt seger i tuff premiär mot FBSK

Herman Selerud höll nollan och omgärdas av målskyttarna Elias Hallberg och Tom Nilsson efter Hjorted/Totebos 2–0-seger mot FBSK. Foto: H/T

H/T tog välförtjänt seger i tuff premiär mot FBSK

Seriefavoriten Hjorted/Totebo fick en bra start på säsongen. I en tuff premiär mot Frödinge/Brantestad SK blev det seger med 2–0. 
– Det kändes hela tiden som att vi var det starkaste laget men Frödinge gav sig aldrig, säger H/T:s nye tränare Jimmy Svensson. 

Annons:

Hjorted/Totebo har förstärkt truppen ordentligt inför årets säsong och har siktet inställt på att ta klivet upp i division 5. 

Premiären mot Frödinge/Brantestad resulterade i tre poäng. 

Elias Hallberg satte 1–0 efter dryga kvartens spel på Tollevi och Tom Nilsson var säkerheten själv när han stegade fram och sköt 2–0 i upptakten av andra halvlek.

– En bra och stabil premiär. Frödinge är tunga bakåt, ger aldrig upp och kommer plocka poäng i den här serien. Hade vi mött ett annat lag hade det kunnat rinna iväg och bli större siffror. Jag tycker att vi är starka i spelet, presspelet, försvarsspelet och skapar fler chanser. De har en chans första tio minuterna, annars ingenting. Det är svårt att skapa klara målchanser på dem men vi är hela tiden på deras planhalva där vi styr och ställer och vinner bollar, säger H/T:s spelande tränare Jimmy Svensson.

"Säket hamnat i mitten av division 5" 

FBSK-tränaren Johan Bengtsson håller med Jimmy Svensson i analysen av lagets andra seriematch. 

– Hjorted/Totebo är inget division 6-lag, de har fyra-fem riktigt bra spelare och hade säkert hamnat i mitten av division 5. Hjorted/Totebo var bra synkade, spelade fysiskt, vann fler andrabollar och var tyngre än oss. Jimmy Svensson är bra, det går inte säga något annat. Vi punktmarkerade honom men han kom loss en gång och då blev det straff. Vi följde vår plan men vi vägde lite lätt. De hade mer tid på vår planhalva och vi fick inga längre anfall utan det var som farligast på några hörnor och inläggsfrisparkar, säger Johan Bengtsson. 

Samuel Johansson, Joel Nilsson och Alex Gunnarsson erhöll beröm i FBSK. H/T:s innermittfältare Elias Hallberg och Adrian Ottosson glänste på mitten. 

Tabellen i division 6 Vimmerby: 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt