Sena mål när Lojal vann sena premiären mot Gamleby

Kastriot Jashari gjorde två mål när SK Lojal slog Gamleby FF med 3–1. Foto: Ossian Mathiasson

SK Lojal har fått vänta länge på sin premiärmatch i division 6. I kväll var det dags. Det blev seger med 3–1 efter ett sent avgörande mot Gamleby FF.

Efter en mållös första halvlek hände det betydligt mer efter paus. Nyckelspelaren Kastriot Jashari satte Lojals ledningsmål i minut 51 innan Fabian Rosén kvitterade på frispark 20 minuter senare.

Matchen var på väg att sluta med delad pott. Lojal ville annat. Kastriot Jashari satte 2–1 i 89:e minuten och Deart Agushi 3–1 när Gamleby satsade allt framåt i jakten på en kvittering.

– Prestationsmässigt var det många steg framåt jämfört med senaste matchen, säger Gamlebys tränare Lennie Rosén och fortsätter:

– Vid första målet är vi på väg framåt med laget när vi tappar bollen i en omställning och de kontrar in 1–0. Efter vårt 1–1 kändes det som att matchen skulle avgöras åt något håll. Vi hade en bra chans till 2-1 men de fick en omställning där vår mittback missade bollen och de snodde åt sig den och gjorde mål. Sedan kom de tre spelare mot vår målvakt när vi flyttade allt vi hade, säger Lennie Rosén.

Det var en bra fotbollsmatch mellan två spelande lag, enligt Rosén.

– Vi berömde varandra och det är två lag som försöker spela fotboll. Det var en tuff match på rätt sida av gränsen. Även domarna gjorde en bra match.

Vår tidning har utan framgång sökt representanter från segrande Lojal.