Annons:

Tjust och Tuna kryssade i toppmötet i Loftahammar

Robin Lundahl blev tvåmålsskytt för Tjust i 2-2-matchen mot Tuna. Foto: Arkivbild

Tjust och Tuna kryssade i toppmötet i Loftahammar

Två av seriens topplag möttes på Hammarvallen i Loftahammar. Då delade man broderligt på poängen, 2-2, och båda tränarna var ganska överens om att det var rättvist.

Annons:

Det var IFK Tuna som den bästa starten på matchen. Anthon Békési satte 1-0 för IFK Tuna efter drygt 20 minuter. Kvitteringen kom nästan omgående när Robin Lundahl satte 1-1. 

– Vi gör ett superfint 1-1-mål, där vi rullar ut dem fullständigt. Till slut kan Lundahl bara brösta in bollen till 1-1, säger Tjusts tränare Pierre Tegenstam. 

Det oavgjorda resultatet stod sig bara ett par minuter. Walid Hassan högg på en frisparksretur och gav Tuna ledningen på nytt. En ledning som Tuna höll långt in i matchen. 

– Jag tänker att vi ska stänga matchen. Vi är stabila, ödmjuka, tar jobbet hela vägen och vågar hålla i bollen. Vi får också med folk i anfallen och kan göra många fler mål, säger Tunas tränare Lars Gustavsson.

Hade ni lägen att stänga matchen?

– Vi hade flera, men det var många lägen där sistapassningen inte sitter eller där vi inte är först på bollen. Hade vi varit lite hetare så hade vi gjort ett par till. 

Lundahl kvitterade

Med cirka tio minuter kvar nådde Robin Lundahl högst på en fast situation och satte dit 2-2, vilket blev slutresultatet. 

– Klart det är skönt när man kvitterar sent, men jag tycker vi var bättre. Det är nog ganska rättvist med oavgjort, men jag är inte nöjd eftersom vi inte vann, säger Tegenstam.

I Tunalägret var det förstås en besvikelse över den sena kvitteringen.

– Vi försöker stänga matchen och spela lite mer tråkfotboll, men får inte bollen. Det blir en hörna och så är det 2-2 tyvärr. Klart man blir besviken när de kvitterar så sent, men sett till klara målchanser var det ganska rättvist. Jag tycker att vi är bättre i spelet, men saknar det sista lilla.

En jobspost för Tjust var att Fredrik Lindhe tidigt fick kliva av.

– Det är baksidan, men vi får behandla den och hoppas att han är tillbaka rätt snart.

I hemmalaget berömdes Robin Lundahl och 15-årige Albin Davidsson lite extra. Hos Tuna stack Johan Carlsson, Walid Hassan, Anthon Békési och Tobias Thuresson ut.

– Men ingen faller ur ramen, så på det stora hela var det en bra match, säger Lars Gustavsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt