Annons:

Ulricehamn ett spöke för Tjust – Karlbergs två fullträffar räckte inte

Alicia Strands Tjust blev utan poäng i seriefinalen.

Ulricehamn ett spöke för Tjust – Karlbergs två fullträffar räckte inte

Tjust IF FF blev utan poäng i seriefinalen borta mot Ulricehamn i en match där laget saknade en mängd spelare av olika anledningar.

– När vi leder serien tycker jag att man kan försöka planera bättre. Vi leder fortfarande serien, det är det viktigaste och till nästa match får vi tillbaka en handfull spelare, säger Tjust-tränaren Joakim Krüger efter 4-2-torsken.

Annons:

En rörig uppladdning störde Tjust rejält inför lördagens seriefinal borta mot Ulricehamn.

– Jag kan säga som så att det var en väldigt rörig uppladdning. Jättemånga spelare var förkylda och sen var det en del familje-angelägenheter. Många har barn och jag kan förstå att det är svårt ibland. Men när vi leder serien tycker jag att man kan försöka planera bättre. Framöver tror jag att alla kommer att vara tillgängliga, säger Joakim Krüger.

Ska tipsa Vimmerby

Serieledande Tjust kom till matchen mot tabelltvåan Ulricehamn med bara 13 spelare.

– På det gjorde vi en pissdålig första halvlek och låg under med 2-0 efter sex minuter. Det var verkligen ingen bra start.

Hemmalagets inledande mål prickades in av Tilda Isaksson och Maja Udd. Det stannade inte där. Innan den första halvleken var slut hade Ebba Fritzson utökat hemmaledningen till 3-0.

– Vi sa i paus att vi skulle bita ihop och bestämde oss för att backa hem lite, i stort sett med hela laget till mittlinjen. När vi spelade så fick vi kontroll på det. Det finns sätt att såra Ulricehamn på och det ska jag försöka tipsa Vimmerby om till de ska möta Ulricehamn. Sen ska man inte glömma att det är ett bra lag. De har ett grundspel och ett spelmönster som de säkert tränar på flera gånger i veckan.

Karlberg x2

I den andra halvleken lyckades Tjust ändå skapa en hel del nerv i seriefinalen. Filippa Karlberg satte snyggt dit 3-1 i den 78:e minuten och bara fem minter senare nickade Karlberg in 3-2.

– Vi satsade allt på en forcering för att få in 3-3 också, men tyvärr kunde de kontra in 4-2 istället. Sett över hela matchen vann Ulricehamn rättvist. Vi gjorde det bättre i den andra halvleken, men över 90 minuter kan vi inte få godkänt med tanke på att vi låg under med 3-0.

Tjust har bara förlorat två matcher i division två hittills, båda mot Ulricehamn. Trots dagens nederlag leder Tjust fortfarande serien, en poäng före just Ulricehamn.

– Nu får vi slicka såren och sen har vi IFK Kalmar i cupen på onsdag, säger Joakim Krüger.

Tabellen hittar du HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt