Annons:

TJUST TILLBAKA I DIVISION 1:

Filippa Karlberg svarade för fyra nya mål när Tjust blev klart för division 1.

TJUST TILLBAKA I DIVISION 1: "SJUKT, HELT UNDERBART"

Tjust IF FF är tillbaka i division 1. Det står klart efter 5-0 hemma mot Borens IK, samtidigt som Vimmerby plockade poäng mot Ulricehamn.

– Det är sjukt, helt underbart, jublar tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Tjust spelade i division 1 så sent som förra säsongen. Då blev det en ettårig sejour. Efter en enastående säsong står det nu klart att Tjust är tillbaka i ettan 2024.

– Det finns ingen skönare känsla än att vinna en serie. Inför säsongen var vi inte tippade i toppen av någon egentligen, men jag visste vilket lag vi hade och att vi dessutom fick in några duktiga spelare under sommaren avgjorde det hela, säger Joakim Krüger.

Borens IK på hemmaplan vållade inga problem för Krügers lag utan Tjust vann med klara 5-0 efter 1-0 i halvtid. Det förlösande 1-0-målet gjordes av Kristin Oskarsson efter en halvtimmes spel. I den andra halvleken handlade allt om skyttedrottningen Filippa Karlberg, som smällde dit hela fyra bollar i nät.

– Vi dominerade fullständigt och är helnöjda med matchen. I andra startade Filippa showen, vilken målgörare hon är, utbrister Joakim Krüger.

Filippa Karlberg har gjort hela 34 mål i division två i år och har förstås varit oerhört viktig i Tjusts jakt på en återkomst i division 1.

"Någon skrek att det var 4-4"

Efter att domaren blåst av matchen var Tjusts avancemang ändå inte klart. Detta då tabelltvåan Ulricehamns match mot Vimmerby startade en halvtimme senare. Där behövde Ulricehamn tappa poäng för att Tjust skulle kunna fira ett avancemang redan innan den sista omgången. Länge ledde man med 4-3, men med kvarten kvar kvitterade Vimmerby till 4-4, som också blev slutresultatet.

– Vi satt i klubbstugan och väntade. Någon skrek att det var 4-4. Vi satt och scrollade och uppdaterade och till slut tog det slut. Då blev det jubel, helt underbart.

Hur ska ni fira det här?

– Nu ska vi in till Västervik och se vad vi kan hitta på där inne. Något att käka blir det i alla fall, säger Joakim Krüger och skrattar.

Vill fortsätta

När Tjust nu är tillbaka i division 1 hoppas Krüger att laget ska vara mer redo.

– Vi ska försöka göra det bättre än förra gången. Det är tuffare att spela i ettan nu eftersom det bara är tre serier. Nu ska vi avsluta säsongen bra och sen ska vi sätta oss ned och kolla över vad vi ska ha för mål med mera och vilken väg föreningen vill gå. Jag tror på lilla Tjust och man får lösa de angenäma problem som dyker upp.

Fortsätter du som tränare i Tjust nästa säsong?

– Det är inget klart på papper, men både jag och Daniel vill fortsätta och jag hoppas att Johan vill vara kvar också. Jag hoppas att allt löser sig, säger Joakim Krüger.

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt