Annons:

Ny seger för Tjust IF FF – ett steg närmare division 1

Filippa KArlberg gjorde båda målen för Tjust IF FF när man vann borta mot Tranås FF i dag. Foto: Arkivbild

Ny seger för Tjust IF FF – ett steg närmare division 1

Tjust IF FF tog på lördagen ett kliv närmare seriesegern. Tranås FF besegrades på bortaplan med 2-1 och nu kan avancemanget säkras redan nästa helg.

Annons:

Efter två mål av Filippa Karlberg, ett i vardera halvlek, såg Tjust IF FF ut att gå mot en säker seger i lördagens match på Bredstorp i Tranås.

Men efter mål på straff till hemmalaget i den näst sista matchminuten blev det nerv. Tjust höll dock undan och bärgade alla tre poängen.

– Klart att det blir lite nervöst när det bara skiljer ett mål, men vi redde ut det. Nu är vi ett steg närmare division ett, säger tränaren Joakim Krüger.

Sämsta halvleken i år

De tre poängen var ju det viktiga för Tjust i dag, men tränare Krüger var långt ifrån nöjd med spelet.

– Första halvlek var det sämsta vi har gjort i år. Det fanns ingen inställning överhuvud taget. Vi skapade ett läge och gjorde ett mål, men å andra sidan så hade inte de något heller, säger Joakim Krüger.

I den andra halvleken spelade Tjust upp sig lite.

– Då är vi spelförande utan att prestera någon jättefotboll. Däremot skapade vi lägen som borde ha resulterat i några mål till.

"Hoppas att Vimmerby gör jobbet"

Samtidigt som Tjust vann i dag tog även kollegorna i toppen, Ulricehamns IFK och Vimmerby IF, storsegrar. Det gör att Tjust har tre respektive sex poängs försprång på dessa två lag med två omgångar kvar. Kommande lördag tar Tjust emot bottenlaget Borens IK på Tjustvallen. Då kan seriesegern säkras.

– Boren är ett lag som vi ska slå. Sedan hoppas jag bara att Vimmerby gör jobbet hemma mot Ulricehamn, säger Joakim Krüger.

Bäst i Tjust mot Tranås var försvarsgeneralen Malin Engström och tvåmålsskytten Filippa Karlberg.

Här hittar du den aktuella tabellen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt