Annons:

HOPPET SÅ GOTT SOM UTE FÖR VFF:

Det blev en tung förlust för Västerviks FF och Jonathan Fält-Öhr idag.

HOPPET SÅ GOTT SOM UTE FÖR VFF: "LITE NEDSTÄMT"

Hoppet om nytt kontrakt i division tre är så gott som ute för Västerviks FF. Trots en bra insats i dagens bortamatch mot Eneby BK blev det förlust med 4-3, efter att hemmalaget vänt i den andra halvleken.

– Det är lite nedstämt just nu, säger VFF-tränaren Magnus Fält.

Annons:

Västerviks läge i division tre-tabellen har varit tufft under en lång tid. Nu är chansen till fortsatt division tre-spel nästa säsong så gott som ute. Efter dagens förlust har VFF 12 poäng och 18 mål upp till Lindö på den negativa kvalplatsen. Till Vimmerby på säker mark skiljer det 12 poäng och 23 mål. Dessvärre för Västerviks del återstår det bara just 12 poäng kvar att spela om.

– Det är väl sådär i det här läget. Vi gjorde en bra prestation igen men fick stryk så det är lite surt, säger Magnus Fält.

Allt talar för att Västervik spelar i division fyra nästa säsong.

– Ja, det ska till ett mirakel för att det ska bli på något annat sätt. Vi måste ändå spela av matcherna och försöka ta några vinster och få till en bra avslutning. Det är fyra veckor kvar och sen får vi se vad som händer.

"Något riktigt bra på gång"

Att börja om i division fyra ser inte Magnus Fält som något särskilt negativt för VFF och det lag man just nu har.

– VFF har något riktigt bra på gång att bygga vidare på. Det är bra ålder på killarna och de tränar mycket. Sen är alltid frågan hur många som försvinner, men i det stora hela är det en trupp som det finns mycket potential i på sikt om man bara har tålamod.

Hur ser du själv på framtiden?

– Det får styrelsen eller sportchefen bestämma. Jag har kontrakt till sista december i alla fall.

Du låter inte ointresserad av att vara kvar?

– Verkligen inte, det kan jag säga. Det är en otroligt bra och kul grupp att jobba med. Jag skulle inte ha några problem att stanna kvar, vi trivs med varandra, säger Magnus Fält.

Drömstart

I dagens match mot Eneby fick VFF en drömstart och ledde med 2-0 efter mindre än 25 minuters spel efter mål av Viggo Rutfjäll och Jonathan Fält-Öhr. Eneby kom tillbaka via två mål, men det var ändå Västervik som var i halvtidsledning med 3-2 efter ett självmål.

I den andra halvleken gjorde hemmalaget två täta mål i mitten av halvleken och avgjorde med det matchen.

– Vår första halvlek var bland det bättre vi gjort i år och vi hade bud på 3-0 flera gånger om. Vi brände krutet där för sen orkade vi inte riktigt i andra, där tryckte de ned oss rejält, säger Magnus Fält.

Samtliga spelare i bortalaget fick beröm, med extra plus till Jonathan Fält-Öhr, Fabian Ring och Simon Sandholm.

Tabellen kan du se HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt