Annons:

VFF i princip nedflyttningsklart:

Fabian Rings Västerviks FF möter Myresjö/Vetlanda på hemmaplan i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

VFF i princip nedflyttningsklart: "Gjort vad vi har kunnat"

Det ska till ett mirakel för att Västerviks FF ska hålla sig kvar i division 3. I morgon väntar hemmamatch mot Myresjö/Vetlanda. 
– Jag hoppas att vi ska få revansch på dem, säger VFF-tränaren Magnus Fält. 

Annons:

Västerviks FF:s hopp om nytt division 3-kontrakt är så gott som ute. Efter förra helgens 3–4-förlust mot Eneby SK har VFF tolv poäng och 18 mål upp till Lindö FF på negativ kvalplats. Till Vimmerby IF på säker mark skiljer det tolv poäng och 23 mål. Kruxet är att det bara återstår tolv poäng att spela om innan säsongen är över. 

– Vi har gjort vad vi har kunnat under hösten. Fotboll går dock ut på att göra mål och vinna matcher och man vinner inte matcher bara för att man säger att man gör en bra prestation. Det har inte räckt till, det är så man kan sammanfatta det, säger Magnus Fält. 

"Lärorikt år för många"

I stort sett allting talar för att Västerviks FF får börja om i division 4 nästa säsong. 

– På träningarna pratar vi mycket om hur vår säsong har varit och hur vi vill att den ska vara. Vi har sagt att vi får ta med oss erfarenheterna från division 3 om det skulle gå åt skogen. Det har varit ett lärorikt år för många, även för oss ledare som har en ung trupp att jobba med. Det är tufft när det är mycket orutin i truppen och vi har haft en del lite längre perioder som har varit så där och det har man inte råd med i division 3. Det är tufft att hålla sig kvar när tre lag åker ur och ett lag får kvala, säger Magnus Fält. 

Västerviks FF möter tabellfyran Myresjö/Vetlanda på hemmaplan i morgon. 

– Jag hoppas att vi ska få revansch på dem. Vi gjorde en otroligt bra match när vi förlorade med 1–0 mot dem i våras. Alla som var med gjorde en enastående prestation och de hade svårt att få hål på oss. Det vore gött att klippa till dem. 

VFF mönstrar ett starkt lag i morgondagens match. Alla spelare är tillgängliga förutom Jens Karlsson. Daniel Engel kliver in från start och Christoffer Sjöblad sitter på bänken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt