Annons:

Ankarsrum fick bästa möjliga kvalstart – nu avgörs allting mot H/T

Ankarsrums IS vann kvalpremiären mot Fliseryds IF och sitter i förarsätet inför nästa veckas avgörande match mot Hjorted/Totebo. Foto: Jakob Karlsson

Ankarsrum fick bästa möjliga kvalstart – nu avgörs allting mot H/T

Ankarsrums IS tvingas spela kval för att hålla sig kvar i division 5. Kvalet inleddes på bästa möjliga sätt. Fliseryds IF besegrades med 4–2 på bortaplan.
– Det var jäkligt viktigt, säger tränaren Daniel Wernersson. 

Annons:

Ankarsrums IS hamnade på negativ kvalplats i division 5 och klev in i ett ovisst kval på söndagsförmiddagen. 

Innan avfärd till Fliseryd fick Ankarsrums IS tre tunga avbräck. 

– Tre spelare lämnade återbud på grund av sjukdom på morgonen. Det gjorde att vi bara hade två spelare på bänken och de är egentligen skadade. Det gör att det blir tjat redan där, säger tränaren Daniel Wernersson.

"Gör det så jäkla bra"

Spelarna som begav sig till Fliseryd knöt näven och svarade för en heroisk insats. 

Haidar Abdulkarim såg till att Ankarsrum gick ifrån till 2–0. Han satte ledningsmålet i minut 24 och utökade ledningen fyra minuter senare. Strax före halvtid fick Ankarsrum in 3–0 efter mål av Hadi Ammar. Samme Ammar satte 4–1 två minuter efter Fliseryds reducering i början av andra halvlek. Fliseryd snyggade till siffrorna med 4–2 i minut 80. 

– Grabbarna gör det så jäkla bra och när vi har fått återbuden sluter de upp på ett jättebra sätt. Så fort de får bollen ska de bara dunka långt. Vi står rätt i våra positioner och utnyttjar omställningarna som vi är bra på. De dunkar många bollar och kommer ingenvart för att vi står så bra i defensiven. Vi hade bud på några fler mål. En fullt kontrollerad match, säger Daniel Wernersson. 

Avgörande match mot H/T

Nu väntar en helt avgörande match hemma mot Hjorted/Totebo nästa vecka. Vinnaren spelar i division 5 nästa säsong. Ankarsrum är i förarsätet med tre poäng medan Hjorted/Totebo står på en poäng. 

– Få H/T att spela kvar i division 6 på vår hemmaplan, det kan inte bli bättre. Det behövs inte mycket motivation till den matchen. Vi ska fokusera på vårt spel och låta de gå bort sig eftersom de måste pusha framåt. 

Mittbackarna Jonas Karlsson och Jesper Skälhammar förtjänade beröm tillsammans med tvåmålsskyttarna Hadi Ammar och Haidar Abdulkarim. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt