Annons:

Bexells två mål avgjorde mellan Gullringen och Västervik

Rasmus Bexell blev tvåmålsskytt i 2-0-segern mot IFK Västervik. Foto: Arkivbild

Bexells två mål avgjorde mellan Gullringen och Västervik

Den första träningsmatchen för både Gullringens GoIF och IFK Västervik spelades på Arena Ceos där Rasmus Bexell avgjorde med sina dubbla mål.

Annons:

I den första halvleken tog Gullringen ledningen med 1-0 i den 24:e matchminuten genom den notoriske målskytten Rasmus Bexell efter en fint slagen hörna signerad Karlo Goranci.

– Vi testar lite olika spelsystem, bland annat 4-2-3-1 och 4-1-4-1, vårdar bollen och skapar även en del klara lägen där Bexell ska göra ett till i första halvlek, säger Ola Lindblom.

Aiman Hadrous, tränare i IFK Västervik, säger att hans lag stod lågt i första halvlek.

– Vi låter Gullringen äga bollen mer, vi har något halvläge men vi fokuserar på att ligga rätt i våra positioner och det står 1-0 till Gullringen i halvtid, säger Aiman Hadrous.

Bexell igen

Den andra halvleken var bara tio minuter gammal när Axel Ewing slog ett inlägg från vänsterkanten som Rasmus Bexell plockade ned och distinkt placerade in 2-0.

– Vi gör tre, fyra byten i upptakten av andra och IFK sätter en högre press men vi har snackat om att vi ska försöka vårda bollen och försöka att spela oss ur situationerna, säger Ola Lindblom.

– Vi gjorde också lite byten och satte en högre press, där tog vi över matchen och vann boll högre upp i planen, säger Aiman Hadrous.

Hade en stolpträff

IFK vaskade fram en stolpträff i mitten av andra halvlek och hade några avslut på mål men den sista skärpan fattades i sista tredjedelen och det i sig är inget konstigt då det är första matchen. Gullringen vann med 2-0 efter en spelmässigt jämn första träningsmatch. 

– Jag är mycket nöjd med vår inställning, attityd och vårt höga presspel i andra halvlek. Konditionsmässigt känns det som att vi ligger mycket bra till, jag är nöjd med hur spelet såg ut och vill hylla laget i stort, säger Aiman Hadrous.

– Jag tycker att vi är många som vågar spela fotboll i dag, vi skapar förflyttningar och fyller på med mycket folk i boxen. Jag vill lyfta fram hela laget idag men samtidigt så finns det mycket att förbättra och jag vill att vi ska vara som bäst i mitten av april när serien startar, säger Ola Lindblom.

Fredrik Lindström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt