Annons:

Ny utmaning väntar för Eriksson - så ska VFF nå framgång

Magnus Eriksson ser fram emot sitt första uppdrag som huvudtränare när han basar över Västerviks FF den här säsongen.

Ny utmaning väntar för Eriksson - så ska VFF nå framgång

Mycket är nytt i Västerviks FF den här säsongen. Det är ett ungt lag som ska försvara klubbens färger i division fyra.
– Jag har redan sett en utveckling från det att vi startade träningen, säger Magnus Eriksson, ny huvudtränare i VFF.

Annons:

Division tre har blivit division fyra.

I stort sett hela laget har bytts ut.

Magnus Eriksson har tagit över som ny huvudtränare efter Magnus Fält. Lägg därtill att rutinerade Johan ”Buken” Karlsson Törndahl har kommit in som assisterande tränare.

Det blåser nya vindar i Västerviks FF, som närmast kommer från en blytung säsong och degradering från division tre.

– Jag tycker att det känns bra. Det som hände i höstas la vi bakom oss rätt snabbt. Vi fick den trupp vi har nu och det är den vi utgår ifrån. Efter allt är jag ändå jäkligt nöjd med hur det har blivit. Jag har fått en trupp som verkligen vill träna, säger Magnus Eriksson.

Höja kvalitén

När Eriksson, som var assisterande förra säsongen, tog över som huvudtränare låg fokus på just träningsmomentet.

– En viktig punkt var att höja träningskvalitén och träningsmängden. Det har vi gjort. Vi har varit mycket folk på varje träning och det har alltid varit minst två målvakter på plats. Jag är nöjd med försäsongen.

Att få ett uppdrag som ansvarig tränare var avgörande för att Magnus Eriksson skulle fortsätta i Västerviks FF.

– Jag har varit med som assisterande tränare i två år och kände att antingen blir det ett huvuduppdrag eller inget alls. Jag gick tränarutbildningen UEFA B förra året och efter det vill jag försöka testa att få ut mina idéer och att få ihop en grupp. Tanken är ju att hitta en spelidé som alla tror på. Det var skönt att få med Johan (Karlsson Törndahl) också. Han har varit med mycket och har en hel del erfarenhet. Han var mitt förstaval som assisterande.

”Det kommer att svänga”

Många bärande spelare har lämnat VFF efter förra årets degradering. De har ersatts av främst unga spelare.

– Vi har en trupp med yngre grabbar där de flesta vill träna på bra. Det har varit väldigt bra så här långt och jag har redan sett en utveckling. Sen får man vara beredd på att det kommer att svänga fram och tillbaka och det har det gjort på försäsongen också. Vi har visat att vi kan göra det bra både offensivt och defensivt mot bra motstånd. Jag känner mig ganska trygg på det sättet, säger Magnus Eriksson.

Rutinen i truppen står främst Ergest Fasko och Daniel Engel för.

– De flesta i laget är 18-19 år och sen finns det ett fåtal som har passerat 20. Daniel (Engel) har varit lite skadad under försäsongen och har inte varit med så mycket, men han kommer att vara med framöver. Sen har vi också lite backup i Albin Bytyqi och Tobias Bertilsson. De två har inte tränat, men finns med lite i bakgrunden om behovet uppstår.

Löpstarkt lag

VFF-tränaren har en klar tanke när det gäller hur hans lag ska spela för att få utdelning i form av mål och poäng.

– Vi är väldigt löpstarka och tanken är att sätta ganska hög press. Det har vi tränat på i vårt grundspel. Vi har också jobbat mycket med strukturen när det gäller just press och täckning. Det är framförallt det som kommer att lägga grunden i vårt spel. 

Vad har ni för målsättning?

– Det är en match i taget som gäller. Helt ärligt så tror jag att vi skulle kunna bli ett topplag, men vi kan också få spela om att hänga kvar. Målsättningen och prio ett är att klara nytt kontrakt, men sen tror jag att vi kan överraska, säger Magnus Eriksson.

Fakta

Västerviks FF (division fyra)

Nyförvärv: Albin Landers (Kristianopels GoIF), Ergest Fasko (IFK Västervik), Simon Holm (do), Nuradin Aydarus Abdi (do), Albin Bytyqi (do), Herman Grönwall (do), Gustav Hultgren (Hjorted/Totebo), Zackarias Kenndal (do), Felix Wiklund (Gamleby FF), Alaa Ayan (uppflyttad från juniorlaget), Jacob Nilsson.

Förluster: Jens Karlsson (IFK Västervik), Jonathan Fält-Öhr (do), Albin Liffner (do), Christopher Sjöblad (do), Emil Bränning (do), Nils Alfonsson (do), Albin Kito (Hjorted/Totebo), Rasmus Abrahamsson (do), Simon Sandholm (do), Fabian Ring (do), Vile Grönwall (do), Mehmet Ali Tekbas (do), Anton Ekberg (Överums IK) och Dino Kamenjas (slutat).

Lagen i division fyra östra: Glömminge-Algutsrums IF, Färjestadens GoIF, Hossmo BK, IFK Oskarshamn, IFK Påryd, Kalmar Södra IF, Pukebergs BK, Ruda IF, Smedby BoIK, Stenåsa-Sandby-Gårdby IF, Timmernabbens IF, Västerviks FF.

Seriefavoriter: ”Har dålig koll på det”, säger Magnus Eriksson.

Seriepremiär: IFK Oskarshamn, lördag 13 april, hemma.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt