Annons:

Tjust-spelaren: ”Finns andra lag som borde vinna serien”

Oscar Ericsson får som vanligt en viktig roll i Tjust. Arkivfoto

Tjust-spelaren: ”Finns andra lag som borde vinna serien”

Förra året slutade Tjust IF FF fyra i division fem. Något favoritskap tänker laget inte ta på sig inför årets seriespel, som startar med bortamatch mot Hultsfred på lördag.
– Det finns andra lag som borde vinna den här serien, säger Tjust-spelaren Oscar Ericsson med en passning till främst IFK Västervik.

Annons:

Tjust har fått behålla stora delar av truppen inför säsongen.

– Vi har inte direkt tappat någon spelare som var tongivande förra säsongen. Däremot är det många ungdomar som har flyttats upp för att göra sitt första riktiga A-lagsår. I stort sett är det ett helt pojklag, där majoriteten är födda 2008, som har kommit upp, säger Oscar Ericsson.

Hur har det märkts?

– Det är väl mest att man blivit på den äldre halvan av truppen nu. Man kanske måste ha lite fokus på mer grundläggande saker på träningarna. Även utanför planen har vi jobbat med att få ihop gruppen eftersom det är många som inte känner varandra. Det är bra att de här killarna flyttas upp när det fortfarande finns en del äldre spelare kvar i truppen.

Offensivare roll

Tjust har, under nye tränaren Niclas Andersson, imponerat så smått under försäsongen. Bland annat har laget hållit nollan vid flera tillfällen.

– Försäsongen har väl varit bra. Vi har kanske inte mött så mycket motstånd, men ändå gjort det bra offensivt. Defensivt har vi inte riktigt satts på prov så där vet vi inte riktigt var vi står. Å andra sidan brukar vi vara som bäst bakåt så det ska nog inte vara några problem. Historiskt sett har vi kunnat stänga ner matcher, konstaterar Oscar Ericsson.

Ericsson lär, i vanlig ordning, få en viktig roll i sitt Tjust. Så här säger han själv:

– Jag ska bidra med det jag kan. I grunden är jag en hårt jobbande spelare som alltid tränar och gör mitt yttersta. Jag ska försöka få över de bitarna till de unga killarna också. Annars handlar mycket om att få alla att trivas. Åldersmässigt ligger jag lite i mitten så jag blir väl något av en länk där också. Jämfört med tidigare har jag fått en lite offensivare roll i och med att jag fått flytta fram ett steg i planen.

Hur ser du på lagets slagstyrka jämfört med förra året?

– Vi har inte satt upp något resultatmål utan får ta det match för match. Det finns inga uttalade ambitioner att vinna någon serie. Det finns andra lag som borde vinna den här serien. Jag tänker att vi kommer vara med och fajtas om en mittenplats. Klickar det väl kan det bli topp tre, men får vi det inte att funka kan vi lika gärna sluta nia.

”Har sköna profiler”

En jobspost för Tjust så här långt har varit att klasspelaren Robin Lundahl missat stora delar av försäsongen.

– Han har varit skadad. Vi hoppas att Robin kan vara tillbaka snart. Får vi igång honom i tid kommer det att bli ännu bättre, säger Oscar Ericsson.

Vilka lag ser du som seriefavoriter?

– IFK Västervik. Om de inte vinner serien i år så vet jag inte när de ska göra det. IFK Tuna kommer garanterat att vara ett topplag. Hjorted/Totebo är väldigt bra framåt, men jag vet inte riktigt hur de står sig i defensiven.

Vilka matcher ser du mest fram emot?

– Det ska väl vara matcherna mot Hjorted/Totebo i så fall. De har den spetsigaste offensiven i serien i mina ögon. Sen är det alltid kul att åka och brottas med Tuna. De har sköna profiler som man kan snacka lite med. Jag har spelat i serien länge så jag känner igen de flesta så det är mer helheten som är det roliga.

Premiär mot Hultsfred

I premiären på lördag väntar bortamatch mot Hultsfreds FK.

– Av det jag läst verkar de ha tappat en del spelare. Vi åker dit och hoppas kunna ta med oss tre poäng. Det ska bli kul och jag tänker att det är en match vi borde vinna, säger Oscar Ericsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt