Annons:

Strand gör comeback när Tjust ska vända negativa trenden

Tjust IF FF har förlorat de tre inledande matcherna i division 1. Hemma mot Boo FF plockar Tjust in Alicia Strand på defensivt mittfält. Foto: Stefan Härnström

Strand gör comeback när Tjust ska vända negativa trenden

Noll poäng efter tre matcher och en svag start på senaste matchen. Nu börjar Tjust IF FF om på ny kula i division 1 och plockar in comebackande Alicia Strand i startelvan. 
– För det första måste vi ha inställning och vara igång från minut ett och verkligen visa att vi vill vinna och spela i division 1, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Tjust IF FF är nykomling i division 1 och har fått en dyster start på säsongen med tre raka nederlag. Joakim Krügers lag hamnade senast i en tidig uppförsbacke borta mot FC Djursholm och låg under med 0–3 efter 26 minuter. Efter den tunga starten spottade Tjust upp sig och närmade sig målmässigt. Det blev visserligen förlust med 3–6 i norra Stockholm. 

– Så som vi kom ut mot Djursholm kan vi inte göra någon gång mer i år. Det var knäckande eftersom vi var nära att komma ifatt till 4–4. Vi har på veckans träningar pratat väldigt mycket om inställning och sagt till varandra att vi inte ska prata mer om det som hände sist. Vi går vidare och gör en nystart i helgens match, säger Joakim Krüger. 

Hur ser du på starten med tre raka förluster?

– Det är klart att man funderar, men vi har samtidigt varit med i alla matcher även om det har blivit stora siffror. Vi har mött bra lag och det är klass på Elfsborg och Djursholm. Man straffas hårt om man gör misstag. Det är ingen dålig stämning i laget utan vi kör på och vet vad vi kan. Vi ska bara försöka få det att stämma till 100 procent och det har vi inte fått till än. 

"Vi kör på och vet vad vi kan"

Efter att ha släppt in 13 mål på tre matcher vill Tjust få ordning på defensiven i lördagens hemmamatch mot Boo FF. 

– Det kommer krävas 110 procents inställning och ett jobb över hela planen. Det är viktigt att vi är ett lag som kämpar för varandra, hjälper varandra och snackar med varandra. Det är lika viktigt att försvarsspelet sitter lite bättre då vi har släppt in ganska mycket mål. Jag är inte orolig för offensiven, där skapar vi mängder med chanser och gör mycket mål. Vi har gjort sex mål på tre matcher och det är mycket i division 1. 

Dagens motståndare Boo FF är obesegrade och har spelat ihop sju poäng.

– Det ska vara ett lag som sätter hög press. Det blir att försöka lägga lite längre bollar bakom deras backlinje och komma åt de ytorna. 

Strand startar i comebacken

För att försöka vända den negativa trenden gör Alicia Strand comeback och startar på defensivt mittfält tillsammans med Gabriella Krüger. 

– Jag och Åsa (Kongstad) vill ha en förändring på mittfältet. Vi kommer sätta in Alicia Strand från start då hon har tränat den här veckan. Vi får en kämpe och en ledare på planen, vilket jag tycker att vi har saknat i början av säsongen.

Alina Gustafsson flyttas ner som mittback tillsammans med Ella Lokrantz. Kristin Oskarsson spelar högerback och Elsa Redeborn vänsterback.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt