Annons:

IFK Västervik är jättefavorit i femman – ”Ingen dans på rosor”

Aiman Hadrous är tränare för ett starkt IFK Västervik.

IFK Västervik är jättefavorit i femman – ”Ingen dans på rosor”

IFK Västervik har fyllt på truppen med en mängd klasspelare. Nu är tanken att laget ska ta klivet tillbaka till division fyra.
– Om vi inte går upp är det ett misslyckande, säger tränaren Aiman Hadrous.

Annons:

Två år i rad har IFK Västervik slutat tvåa i division fem. Till i år har man fyllt på med så många skickliga spelare från högre nivå att allt annat än serieseger nästintill får ses som en överraskning. Hårt motstånd lär dock komma från i första hand IFK Tuna och nykomlingen Hjorted/Totebo.

Många ser er som den klara favoriten. Ser ni själva det på samma sätt?

– Ja, det gör vi väl. Klart att vi är ett lag som ska vara med i toppen. Det är något som vi bara måste vara. Vi har komma tvåa två år i rad och kan inte sikta på något annat än förstaplatsen. Våra största motståndare i många av matcherna kommer att vara vi själva, säger Aiman Hadrous.

Samtidigt konstaterar IFK-tränaren:

– Det spelar egentligen ingen roll hur bra trupp du har, det är alltid svårt att vinna en serie. Det blir ingen dans på rosor för oss. 

28 man i truppen

På listan med nyförvärv märks bland annat följande spelare: Jens Karlsson, Jonathan Fält-Öhr, Albin Liffner, Christopher Sjöblad, Emil Bränning och Nils Alfonsson. Samtliga har hämtats från lokalrivalen Västerviks FF och spelade alla i division tre så sent som i höstas.

Vilka av nyförvärven ser du kommer tillföra mest till laget?

– Det är svårt att säga. Jag kan räkna upp hur många som helst. De är skickliga på olika saker och det är spelare som har kommit in med kvaliteter som vi behövt få in i truppen.

I truppen finns dessutom många fler för nivån mycket skickliga spelare. Det är utan tvekan ett ovanligt starkt lag för att vara i division fem.

– Så är det. Vi har 28 man i truppen, men det som inte många utifrån tänker på eller vet är att vi har över tio killar som jobbar skift. Vi snittar 15-16 spelare på träningarna. Det är så det är i de här divisionerna, men det är helt klart en utmaning. Av de 28 spelare jag har tillgång till spelar det nästan ingen roll vilka jag ställer på planen. Alla vet sina roller och hur de ska spela.

”Kommer vara tufft”

Ett bekymmer som IFK-tränaren kommer tvingas tackla är det faktum att många spelare kommer behöva ställas över.

– Jag får bara ha med mig ett visst antal spelare till matcherna. Har jag två veckor där alla tränar vet jag inte vad jag ska göra… Det kommer vara svårt och lite känsligt. Det här började vi prata om redan i vintras. Det kommer att vara tufft att ta plats och det kommer krävas att man tränar.

Skulle du se det som ett misslyckande om ni inte vinner serien?

– Om vi inte gå upp ser jag det som ett misslyckande. Självklart siktar vi på att vinna serien och gå upp direkt utan kval. Det är en hög press på oss, men det gillar jag. Vi ska upp i division fyra och etablera oss där och bygga vidare för att ta oss därifrån.

”Med glimten i ögat”

Under den gångna veckande genrepade IFK Västervik med att 4-0-besegra division fyra-laget Västerviks FF.

– Efter matchen sa jag att det är en ny storebror i stan, men jag vill vara tydlig med att det sades med glimten i ögat. Jag vill också passa på att berömma VFF. Det är ett ungt lag som jag tycker är jätteduktigt. De har många intressanta spelare och jag både tror och hoppas att de kommer klara sig bra i fyran. Det bästa vore om de klarar nytt kontrakt och vi går upp så att vi får några sköna derbymatcherna nästa år. Det har varit en rivalitet i Västervik där man vill att det ska gå dåligt för vissa lag och det är inget jag står för. Jag vill ha en ödmjuk rivalitet och om alla lag i kommunen lyfter sig kommer det vara positivt för fotbollen i stort.

Inleder på naturgräs

Vilka ser då Aiman Hadrous som IFK Västerviks största utmanare i år?

– Dels är det Tuna. Sen är det Hjorted/Totebo, de kommer från sexan, men har värvat lika mycket som vi gjort. Men det finns många lag som kan ställa till det.

Premiären för IFK:s del blir på bortaplan mot Fågelfors under söndagen.

– Matchen kommer att spelas på naturgräs och vi får anpassa oss efter det. Vi kommer att möta ett fysiskt lag som är duktigt på hemmaplan. Det blir ingen enkel match, men vi åker dit med inställningen att ta våra tre första poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt