Annons:

HFK i serieledning efter seger mot Tjust: ”Ska gå för det”

Hultsfreds FK klättrade upp som ny serieledare i division fem efter seger mot Tjust.

HFK i serieledning efter seger mot Tjust: ”Ska gå för det”

Efter dagens 3-1-seger hemma mot Tjust är Hultsfreds FK i förarsätet i division fem.

– Jätteskönt att gå upp i serieledning igen, säger en nöjd Sebasthian Svensson, tränare i HFK.

Annons:

Snacka om viktig seger. Inför dagens match stod Hultsfred och Tjust på samma poäng i toppstriden i division fem. Nu är HFK ny serieledare tre poäng före Tjust och då har Hultsfred dessutom en match mindre spelad. Däremellan parkerar IFK Västervik, som är en poäng bakom HFK.

– Det är en match i taget som gäller, men med tanke på den sits vi satt oss i ska vi gå för det och göra allt vi kan för att vinna serien, säger Sebasthian Svensson. 

Tvåmålsskytt

Yassin Jalil Kader hade en viktig roll i dagens toppmatch då han först gjorde 1-0 efter en kvarts spel och fyllde på med 2-0 tidigt i den andra halvleken. Johan ”Happe” Nilsson utökade till 3-0 med fem minuter kvar på klockan. Då var Tjust ett slaget lag och det spelade mindre roll att Oscar Eriksson reducerade till 3-1 i slutminuterna.

– En härlig seger. Vi hade lite manfall i dag och alla gjorde ett väldigt bra kollektivt jobb. Det var mycket kamp där ute och vi vann på att vi hade mer vilja, alla slet hela matchen, säger HFK-tränaren.

Läge på en kvalplats

Tjust-tränaren Pierre Tegenstam var av förklarliga skäl inte lika uppåt efter matchen.

– Det var en dålig fotbollsmatch med mycket kamp och där var de mycket bättre. Hultsfred vann rättvist. Vi skapade lägen, men satte inte dit dem, säger Pierre Tegenstam.

Hur ser du på ert läge i tabellen nu?

– Vi har fortfarande bra läge för en kvalplats, det är det vi siktar på först och främst. Det var lite manfall i dag och förhoppningsvis får vi ha det laget vi vill ha i nästa match.

I HFK delades extra plus ut till Yassin Jalil Kader och målvakten Erik Hoffmann medan Oscar Eriksson, Rasmus Nyberg och målvakten Björn Söderström fick beröm i Tjust.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt