Annons:

ANKARSRUM FLYTTAS NED TILL DIVISION SEX

Ett mirakel krävdes för att rädda kvar Ankarsrum i femman. Något mirakel inträffade inte. Ankarsrum kryssade mot Mörbylånga – och flyttas därmed ned till division sex.
– Vi har inte presterat på en högre nivå i kvalspelet så tittar man kortsiktigt så har vi inte varit på en bra nivå, säger tränaren Thomas Kongstad.

Annons:

Förutsättningarna var långtifrån de bästa. Efter nattens snöfall fick Ankarsrum först klartecken att flytta matchen till 16.00 i Västervik. Beslutades överklagades av Mörbylånga – och istället startade matchen i Oskarshamn 14.00.

För Ankarsrums del innebar det att fyra spelare missade de tio första minuterna.

– I dag har det varit en kaosartad förmiddag. Vi tvingas till Oskarshamn att spela, trots att vi har en plan vid 16.00 i Västervik som vi kan spela på. I division fyra-kvalet får man spela 16.00, men det får inte vi. Det var inte optimala förutsättningar och jag tycker att det är väldigt märkligt, säger Kongstad. 

 Fick en bra start

Ankarsrum behövde vinna matchen med fyra mål för att vinna kvalgruppen. Det började bra och Robin Thorén Johansson satte 1–0 efter ett snyggt anfall. En svag avslutning av första halvlek sänkte dock Ankarsrum. Mörbylånga vände till 2–1.

– Vi inser att det blir svårt att göra fem mål i andra och vill försöka vinna matchen. Vi ändrar lite saker, men får bara oavgjort och stannar på fyra poäng i kvalet.

Jesper Skälhammar stod för kvitteringen. Bäst i dagens match var Isak Ingelsjö, Erik Jönsson och Adam Edström.

 "Finns ingen kontinuitet"

Ankarsrum får nu börja om i division sex.

– Det känns tungt, men Mörbylånga har tagit poäng i alla tre matcher så det är väl rättvist. Sett över hela säsongen har det inte varit en jämn nivå. Det är för mycket byten i starteleven och det finns ingen kontinuitet. Det måste Ankarsrum försöka få ordning på. I slutet av serien gjorde vi några bra matcher så kvalitén och kompetensen finns där, men man måste ha en kontinuitet också. Det går inte byta fem-sex spelare varje match.

Är du intresserad av en fortsättning?

– Jag har sagt till Ankarsrum vad jag tycker och tänker.

Vill du fortsätta?

– Det får du fråga dem om.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt