Klasskillnad när Ankarsrum vann: ”Kunde ha blivit 10–1”

Johan Aronssons Ankarsrum slog Hammarsgärde med klara siffror. Foto: Ossian Mathiasson

Hammarsgärde BK blev munsbit. Ankarsrums IS tog en stabil 5–1-seger i lördagens Toyota Cup-match på ett blåsigt Bökensved.
– Med bättre skärpa hade vi vunnit med 10–1. Sådana bra lägen har vi, säger tränaren Johan Aronsson.

Samtliga lag i Toyota Cup grupp 9 har tagit odiskutabla segrar mot Hammarsgärde och Ankarsrum ville givetvis inte vara sämre.

Redan efter två minuter tog Ankarsrum ledningen med 1–0 genom Adonis Yousef Ali och efter 22 minuter gjorde Hammarsgärdes nyförvärv från Edsbruk, Johannes Berg, 1–1.

"Var bollförande hela tiden"

Det avgörande rycket kom i slutet av andra halvlek när Jonas Carlsson gjorde 2–1 i minut 42 och Jesper Skälhammar 3–1 två minuter senare. Samme Skälhammar, som lirade defensiv innermittfältare, gjorde ytterligare två mål i andra halvlek och blev därmed tremålsskytt i 5–1-segern.

– Sett över 90 minuter gjorde vi en jättebra match. Vi var bollförande hela tiden och gick runt på alla spelare, säger tränaren Johan Aronsson.

Efter flera tillfälliga målvaktslösningar har Ankarsrum lånat in Amir Hussein Rezai från IFK Västervik för resten av säsongen.

– Jag hoppas mycket på honom. Han kom in och visade pondus, säger Aronsson.

Trots segern har AIS ingen chans att vinna gruppen i Toyota Cup eftersom Södra Vi och Gunnebo möts i morgon och kommer gå förbi dem oavsett resultat.