Annons:

Kaptenen tog ton och blev poängräddare: ”Skrek för att få igång mig själv”

Johan Lundin röt i, tände sitt Västervik och nickade in 2–2 i premiären mot Gullringen. Foto: Ossian Mathiasson

Kaptenen tog ton och blev poängräddare: ”Skrek för att få igång mig själv”

Johan Lundin var märkbart frustrerad i första halvlek. Efter paus kom Västerviks FF tillbaka och räddade en poäng med två nickmål.
– Om jag ska göra en summering så är 2–2 rättvist, säger poängräddaren Johan Lundin, som nickade in 2–2-målet i 70:e minuten.

Annons:

Det var nog många hemmasupportrar runt Bökensveds konstgräs som skakade på huvudet efter 25 minuters spel i premiärtillställningen mellan Västerviks FF och Gullringens GoIF. 

VFF låg under 0–2, hade stora problem med att komma till sin rätt och uppträdde både naivt och passivt. 

– Vi var inte med för fem öre, allihop stod och sov. Vi var fega, vågade inte spela upp bollar på kropp, tog för lång tid på oss när vi ägde bollen. Nä, usch. Vi var inte med alls, säger Johan Lundin. 

Röt i flera gånger

Vid flera tillfällen i första halvlek höjde försvarsgeneralen Johan Lundin rösten i hopp om att få fart på sitt lag. 

– Jag var lika dålig själv så jag skrek mest för att få igång mig själv, säger Lundin. 

Är du förvånad över att det såg så tveksamt ut i början av matchen?

– Nej, egentligen inte. Vi hade ett dåligt genrep får jag säga mot ett dåligt lag. Det var väldigt sömnigt och det känns som att det påverkade oss i dag. Vi vet vad vi kan när vi väl spelar på rätt sätt. Man är inte ett bra lag om man inte gör jobbet. 

Laget gick till halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge och det var flera saker som lyftes i VFF:s omklädningsrum mellan halvlekarna. 

– Ja, vi pratade om massa saker. Vi var tvungna att spela bollar på kropp, ha snabbare leverans och försöka vända spelet från den ena kanten till den andra och få fart i det. 

Visade klass i huvudspelet

Ergest Fasko, spelande tränare i VFF, gjorde ett psykologiskt viktigt 1–2-mål i upptakten av andra halvlek och det skickade in massa energi i hemmalaget. 

– Vi sa till varandra att ett snabbt mål skulle göra att vi kommer köra på ännu hårdare och få mycket vind under vingarna, säger Lundin. 

VFF ryckte verkligen upp sig efter den darriga starten och fick dessutom in ett kvitteringsmål. Johan Lundin höll sig framme och visade sin skicklighet i huvudspelet med en placerad nick fram till 2–2. 

– Målet var helt okej. Jag behövde bara sätta dit huvudet och styra in den i bortre hörnet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt