SVERIGE VANN PREMIÄREN – ASLLANI BLEV HJÄLTE

Kosovare Asllani blev matchhjälte för Sverige i VM-premiären mot Chile. Foto: Jakob Karlsson

Sverige fick en drömstart på VM och besegrade Chile med 2-0. Men det satt hårt åt – och matchen avgjordes först i 83:e minuten då Kosovare Asllani gav Sverige ledningen.

Det blev en märklig premiär för Sverige i VM. I första halvlek hade man ett mycket stort spelövertag och borde ha gjort flera mål, men antingen klickade avsluten eller så höll avgörande passningen för låg kvalité.

Matchbilden var sig lik i andra halvlek, men mitt i Sverige-pressen drog ett rejält oväder in över arenan och matchen fick pausas i cirka 40 minuter. Efter avbrottet hade Sverige lite svårt att skapa heta målchanser, men i 83:e minuten klev Vimmerby-fostrade Kosovare Asllani fram och sköt 1-0 genom ett vasst avslut.

På stopptid fyllde Madelen Janogy på med 2-0 och Sverige har nu drömläge att ta sig vidare från gruppspelet. Asllani var delaktig i Sveriges spel under stora delar av matchen och gjorde en stark insats.