Annons:

H/T föll mot FBSK – kvalplatsen är hotad

Hjorted/Totebo föll med 1–2 mot Frödinge/Brantestad. Foto: Ossian Mathiasson

H/T föll mot FBSK – kvalplatsen är hotad

Hjorted/Totebo kämpar för att nå en kvalplats till division 5 men formen sviktar. 1–1 mot Vimmerby IF Akademi i fredags och förlust med 0–2 mot Frödinge/Brantestad i dag gör att B.O.IF närmar sig.
– Vi har fortfarande allt i egna händer, säger tränaren Robert Hagelin.

Annons:

Efter en mållös första halvlek gick Frödinge/Brantestad ifrån till 2–0 efter två näst intill identiska mål av yttermittfältaren Martin Gunnarsson i minut 56 och 58. 

– Det var två riktigt fina mål. Vi vann bollen och spelade upp på en forward som snabbt la ut den på kanten. Martin kom fri med målvakten och var säker i avsluten, säger Robert Blomberg, tränare i Frödinge/Brantestad. 

Med tio minuter kvar av matchen reducerade Tom Nilsson från straffpunkten, hans 16:e mål för säsongen. Han hade även en nick i ribban men Hjorted/Totebo fick se sig besegrat med uddamålet på Hjortheden. 

– Vi var för ineffektiva helt enkelt. Spelmässigt var det helt okej men det räcker inte. De försvarade sig bra med mycket folk och hade en bra målvakt (Robert Nilsson). Vi tryckte på i andra halvlek och skapade chanser. Tyvärr saknades skärpan, säger Robert Hagelin, målvakt och tränare i H/T.

"Har allt i egna händer"

H/T är kvar på tredjeplatsen i division 6 och ligger två poäng före Blackstad/Odensvi, som har en match mindre spelad. 

– Vi har fortfarande allt i egna händer. Vi möter B.O.IF i sista omgången så det gäller att vinna de resterande matcherna. Synd att vi inte kunde göra det mer spännande när Ankarsrum föll, säger Hagelin. 

Robert Blomberg i FBSK var nöjd efter segern. 

– Vi gör en bra match, det var starkt att vi vann. De tryckte ner oss med långa bollar mot slutet men vi stod emot, säger Blomberg. 

Frödinges bästa spelare var tvåmålsskytten Martin Gunnarsson och Filip Nilsson. Alla kan bättre i H/T.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt