Annons:

Tränaren efter avancemanget: ”Kan inte komma halvdana till matchen

Stefan Gustavssons Västerviks FF är klart för division 3 efter en fin säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Tränaren efter avancemanget: ”Kan inte komma halvdana till matchen"

Många spelare och ledare från Västerviks FF fanns på plats på Gullemon när seriesegern och avancemanget till division 3 säkrades efter Gullringens seger.
– Nu är man ganska glad, säger tränaren Stefan Gustavsson.

Annons:

Västerviks FF har gjort en succésäsong. I kväll fick man ett definitivt kvitto på det när Gullringens 4–1-seger mot Aneby såg till att säkra VFF:s serieseger och avancemang till division 3 med två matcher kvar att spela. 

– Det är en stor lättnad att spela utan press i de två sista matcherna. Det är dessutom två tuffa matcher. Stensjön är kanske det bästa laget i serien för tillfället och Aneby är ett bra lag, det fick vi se i kväll även om de hade lite oflyt. Gullringen var effektiva och det kunde ha gått hur som helst, säger Stefan Gustavsson, tränare i VFF. 

Han var tillsammans med flera ledare och spelare från klubben på plats i Gullringen på fredagskvällen för att följa dramatiken och avgörandet. 

– Det blev ganska avslaget på slutet då Aneby aldrig kom riktigt nära. Aneby gjorde visserligen 3–1 kort efter 3–0 men när Gullringen satte 4–1 så hurrade och skrek vi, säger han. 

Sparar firandet till i morgon

Han kan summera en lyckad säsong där det mesta har gått föreningens väg. 

– Det är härligt. Det är oerhört bra att göra denna resa med VFF. Det gick inte så bra förra säsongen och nu har nya ledare kommit in med blandade nyförvärv som har fungerat bra ihop. Vi har haft fantastisk träningsnärvaro med över 20 spelare på nästan alla träningar. 

Blir det något firande redan i kväll eller spara ni på det till i morgon?

– Vi kan inte fira och komma halvdana till matchen i morgon. Det är en match som betyder mycket i jakten på en kvalplats och vi vill vinna och göra en bra avslutning. Vi kommer fira efter morgondagens match.

Har du funderat något kring kommande säsong?

– Jag har inte hört så mycket om nästa år, det har varit fullt fokus på denna säsong. Jag kan tänka mig att fortsätta. Det är bra killar och ett bra gäng att jobba med. Det känns positivt att testa på division 3. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt