Annons:

Även division 4 kan göras om – två klubbar har lämnat nya förslag

Det har kommit in förslag till nya serieindelningar i division 4. Ölmstads förslag skickar ner de lokala lagen till matcher mot lag från Kalmar och Öland. Foto: Ossian Mathiasson

Även division 4 kan göras om – två klubbar har lämnat nya förslag

Även division 4 med flera lokala lag kan göras om likt division 5. Ölmstads IS och Tenhults IF har inkommit med förslag till nya serieindelningar.

Annons:

När Smålands Fotbollförbund kom med sitt serieförslag till division 4 hamnade Vimmerby IF, IFK Tuna, IFK Västervik och Gullringens GoIF i samma serie tillsammans med Aneby, Bäckseda, Hvetlanda, Myresjö/Vetlanda, Stensjön, Tenhult, Tranås och Ölmstad. 

Både Tenhult och Ölmstad har synpunkter på det utkast av serieindelning som förbundet har presenterat. Tenhults förslag är att skifta plats med Vrigstads IF. 

”Vi anser att vi har hamnat i fel serie och att vi i stället ska spela i division 4 nordvästra. Vi tycker att vi har god grund för det och vill att vårt förslag ska tas upp på representantskapsmötet”, skriver Tenhult i sin skrivelse. 

"Passerar fyra lokalkonkurrenter på vägen

Ölmstad anger i sin skrivelse att de räknar med att tappa 70 000 kronor i resekostnader och uppskattningsvis 30 000 kronor vid egna matcher på grund av avsaknaden av derbymatcher. 

”Med nuvarande serieindelning får vi ta oss till Jönköping där en handfull division 4-lag finns och sedan styra österut på riksväg 40. Vi passerar alltså fyra lokalkonkurrenter på vägen, som spelar i en annan serie, på vår väg ut ur Jönköpings län för att möta exempelvis Västervik, Tuna och Vimmerby”, skriver Ölmstad. 

Så ser Ölmstads lösning ut

De vill att Smålands Fotbollförbund undersöker möjligheten att samarbeta med närliggande förbund för att ge alla lag en rättvis chans att kunna spela på division 4-nivå. Enligt deras förslag kommer Gullringen, Vimmerby, Tuna och Västervik möta lag från Kalmar och Öland medan Ölmstad placeras i en serie med lag från Jönköpingstrakten. 

”Vi vill också poängtera att vi har respekt för att det ständigt varje år inkommer klagomål på serieindelningsförslagen och att uppgiften inte är lätt. Alla kan inte bli nöjda”, skriver Ölmstad.  

De nya serieindelningarna kommer lyftas som motförslag på söndagens representantskapsmöte i Växjö.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt