Annons:

Sex lokala lag spelar futsalcup i Totebo

IFK Tuna blev första lag att vinna Nennes nyårscup 2017 och i morgon avgörs den tredje upplagan av cupen i HT-hallen. Foto: Privat

Sex lokala lag spelar futsalcup i Totebo

För tredje året i rad arrangerar Hjorted/Totebo Nennes nyårscup i HT-hallen. Sex lokala lag gör upp om segern på lördagen. 

Annons:

Förutom arrangerande Hjorted/Totebo kommer division 6-konkurrenterna Gunnebo IF, Blackstad/Odensvi IF och Frödinge/Brantestad SK samt division 4-lagen IFK Västervik och IFK Tuna till spel. 

Både Tuna och IFK Västervik har varsin turneringsseger. David Israel, ordförande i Hjorted/Totebos fotbollssektion, berättar varför turneringen kom till för några år sedan.

– Vi startade cupen för att vi tyckte att det saknades något vid den här tiden på året och det är ett fint sätt att hedra vår gamle vaktmästare på Tollevi, Einar ”Nenne” Hjalmarsson, som gick bort för några år sedan, säger David Israel.

Vilket lag får bära favoritskapet?

– Det får väl vara IFK Västervik, de tog turneringen i fjol. Det ska också bli spännande att se Adrian Ottosson i Tuna-dressen. Jag tror att det kommet gå hyfsat för vår del, vi har några spelare borta, säger Israel. 

De sex lagen möter varandra en gång i gruppspelet innan fyra lag tar sig vidare till semifinalspelet på eftermiddagen. Turneringen börjar klockan 10.00 och beräknas vara klar strax före klockan 16.00. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt