Annons:

KLART: LOKALFOTBOLLEN SKJUTS PÅ FRAMTIDEN

Lokalfotbollens seriestart skjuts fram till juni och då blir det enkelserier som spelas under hösten. Foto: Jakob Karlsson

KLART: LOKALFOTBOLLEN SKJUTS PÅ FRAMTIDEN

Nu är det helt klart. Smålands Fotbollförbund har beslutat sig för att skjuta fram den lokala fotbollen och genomföra distriktsserierna med enkelmöten med start i juni. 

Annons:

Med Svenska Fotbollförbundets riktlinjer i fokus har Smålands Fotbollförbunds styrelse, tävlingskommitté och domarkommitté kommit överens om hur distriktets verksamhet ska bedrivas. 

Planerad seriestart i juni

Alla lokala tävlingsserier– det vill säga division 2, 3 och 4 på damsidan samt division 4, 5, 6, utvecklingsserierna och junior P18 på herrsidan – skjuts upp på samma sätt som Svenska Fotbollförbundets lägre förbundsserier, med andra ord division 1 på damsidan och division 2 och 3 på herrsidan. 

”Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande. Våromgångens matcher stryks i Fogis. Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober”, skriver Smålands FF på sin hemsida. 

I Toyota Cup, både på herr- och damsidan, spelas det pågående gruppspelet färdigt med de lokala matcher som återstår. Tidigare regler gäller om förening inte vill delta utan lämna WO (walkover). Är båda föreningarna överens om att inte spela lottas vinnare fram som går till cupspelet i andra omgången. 

”Cupspelet i omgång 2 skjuts upp till åtminstone Kristi Himmelsfärdshelgen och spelas inte 29 april som planerat. Här kommer deltagande lag få information vad som kommer att gälla”, skriver Smålands FF. 

Lokala cuper kan spelas

Lokala cuper och sammandrag är okej att genomföra om föreningen följer Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. Lokala träningsmatcher kan också spelas på alla nivåer. 

”Här är viktigt att betona skillnaden mellan tränings- och tävlingsmatch. En träningsmatch kan ställas in utan större konsekvenser. Det är inte förhållandet med en tävlingsmatch”.

Alla ungdomsserier 10-16 år lottas och spelas som planerat från slutet av april. Här kommer bara höstomgångarna vara tävlingsgrundande i de serier 13-16 år där tabell och resultat redovisas.

"Vi hoppas att alla kommer att ha förståelse för dessa beslut och att de kommer att respekteras.
Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans ska vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation", skriver Smålands FF som avslutning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt