Annons:

Fasta situationer avgjorde till H/T:s fördel i derbyt

Fredrik Lindström gjorde det viktiga 2–2-målet för Hjorted/Totebo. Foto: Ossian Mathiasson

Fasta situationer avgjorde till H/T:s fördel i derbyt

Spel- och chansmässigt var det en jämn derbymatch i division 6. De fasta situationerna skulle ändå avgöra matchen. Hjorted/Totebo slog Överums IK med 3–2.

Annons:

Kvällens derby mellan Överums IK och Hjorted/Totebo spelades på en torr och hård gräsmatta i Överum.

– Det är den sämsta planen som jag någonsin har spelat på. Jag tycker synd om Överum som får träna och spela matcher på den. Det var en match som präglades av långbollar och mycket kamp. Det finns inga gröna strån på planen så det var inte lätt att spela fotboll, säger H/T-tränaren Robert Hagelin. 

Ung spelare klev fram

Efter en mållös första halvlek nickade H/T-spelaren Martin Arvidsson in en frispark till ledning med 1–0 innan Överum vände 0–1 till 2–1 via mål av Anton Ekberg och Emil Johansson. 

H/T gav inte upp och fortsatte att vara starka på fasta situationer. Fredrik Lindström satte 2–2 efter en hörna och 16-årige Melker Holmberg, som assisterade till de två första målen, gjorde 3–2 på frispark.

– Han gör ett mål och två assist så han var vår matchvinnare. Det var starkt av oss att komma tillbaka och vända till seger, säger Hagelin. 

"Räcker inte till i luftrummet"

Tobias Petersson, tränare i Överum, tyckte att det var en tung uddamålsförlust.

– Spelmässigt var vi det bättre laget men de är tunga på fasta situationer. Vi räcker inte till i luftrummet men jag tycker ändå att vi ska ha minst en poäng. Det är tungt att förlora när man är med i matcherna, det var samma sak mot Ankarsrum. Målskyttet är vårt problem, vi skapar mycket chanser, säger Tobias Petersson, tränare i Överum. 

Båda tränarna var nöjda med sina spelare. Hagelin framhöll målvakten Viktor Nilsson och matchvinnaren Melker Holmberg lite extra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt