Annons:

Klubben slår ifrån sig anklagelserna: ”Skulle aldrig riskera min brors karriär”

Krokstorps IF:s spelande tränare Younes Askar slår ifrån sig anklagelserna om fusk. Det var han själv som spelade och inte hans lillebror Habib Askar, som tillhör division 1-laget Oskarshamns AIK. Foto: Pixabay

Klubben slår ifrån sig anklagelserna: ”Skulle aldrig riskera min brors karriär”

Division 1-spelaren Habib Askar misstänks ha spelat gårdagens division 6-match mellan BOIF och Krokstorps IF. Habibs äldre bror Younes Askar, spelande tränare i Krokstorp, slår ifrån sig anklagelserna. 
– Det stämmer absolut inte. Jag tycker att det är jättepinsamt att de (BOIF) blandar in min brorsa i denna situation, säger Younes Askar. 

Annons:

På söndagen rapporterade vår tidning om BOIF:s märkliga upptäckt att Krokstorp hade en spelare från division 1-klubben Oskarshamns AIK, nämligen Habib Askar, med sig till Torvalla.

Det var BOIF-spelaren Robin Lundahl som kände igen honom och när han påtalade det efter drygt 30 minuters spel så ska Habib Askar gått av planen. 

Vår tidning har pratat med Younes Askar, spelande tränare i Krokstorp och storebror till Habib Askar, som berättar att uppgifterna är felaktiga. 

– Det stämmer absolut inte, det har jag sagt till alla tidningar. Jag skulle aldrig riskera min brors karriär, och inte nu när han är i början av den, för en match i division 6 när vi möter nästjumbon. Varken jag eller mitt lag skulle acceptera det. Vi skulle aldrig tillåta någon som inte tillhör vårt lag att spela i vårt lag, säger Younes Askar.

"Blandar ihop mig med min bror"

Han hävdar att BOIF har blandat ihop bröderna som anses vara lika utseendemässigt. 

– De blandar ihop med mig med min bror. Vi är ganska lika. Jag spelade med BB 2001 för två år sedan, då blandade de ihop mig med min bror. Det är jättevanligt att folk blandar ihop oss. Att de gör det så stort är jättepinsamt. Det är jättedåligt. 

Är du besviken på BOIF som har lämnat in en protest?

– Jag är jättebesviken på BOIF och tidningarna som har gjort det så stort. De kunde ha tagit det på planen med oss så hade vi kunnat förklara det. Det är inte bra för min lillebror, mig eller Krokstorps IF. Vi ser dumma ut när tidningar skriver så om oss. 

"Hade mössa för att jag har långt hår"

Younes säger att han aldrig skulle riskera sin brors karriär för en match i division 6 och tycker att han förfogar över ett tillräckligt starkt lag.

– Jag har ändå 15 spelare med mig och hur fan kan jag komma med en spelare som inte tillhör vårt lag. Jag har tillräckligt många duktiga spelare från division 3 och division 4 och behöver inte hämta någon annan spelare. Vi i Krokstorp kommer fortsätta som vanligt och har tre matcher kvar i serien. Vi har fortfarande chans på kvalplatsen.

BOIF säger att Habib blev utbytt direkt när de påtalade det, vem var det som gick ut?

– Det var jag. Vår mittfältare var försenad till samlingen på grund av jobb och då var jag tvungen att börja och spela. Han kom in i stället för mig. 

Oskarshamns-Nytt har lagt ut en bild på en spelare med mössa som ska påstås vara Habib Askar, så det stämmer inte?

– Det var jag. Jag hade mössa för att jag har långt hår och hade inget tofs med mig. Det regnade också, då tog jag på mig mössan. 

Vad gjorde Habib i går?

– Han fokuserar på matchen som han har med OAIK på tisdag och ska inte fokusera på allt annat som skrivs i tidningarna. Vi har fått mycket samtal och meddelanden angående det som har hänt från både tidningar och kompisar. Vi har fått så mycket skit för något som vi inte har gjort.

Har ni varit i kontakt med Habibs nuvarande klubb Oskarshamns AIK?

– Vi har pratat om det och har sagt att det inte var Habib. Vi har bevisat att det inte var Habib som spelade, det var jag som spelade. Jag är spelande tränare i Krokstorp så jag spelar vissa matcher.

Hur har ni bevisat det?

– Vi har bevisat det med bilder att det var jag som spelade. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt