Annons:

Klart med ny huvudtränare i Överum – presenterar vass värvning i dag

Överums nye huvudtränare är 30-årige Dennis Ringdahl. Det blir den tidigare ÖIK-spelarens första tränaruppdrag. Foto: Ossian Mathiasson

Klart med ny huvudtränare i Överum – presenterar vass värvning i dag

Dennis Ringdahl, 30, ska leda Överums IK i division 6 nästa säsong. Det blir hans första tränaruppdrag. 
– Jag tycker att det är kul i ledande roller. Jag är och har alltid varit väldigt fotbollsintresserad, säger Dennis Ringdahl. 

Annons:

Överum kan se tillbaka på två mediokra säsonger med mittenplaceringar i division 6. Till nästa säsong blir det en förändring på ledarsidan. 

Dennis Ringdahl, med ett förflutet som spelare i Överum, kliver in som ny huvudtränare och efterträder Tobias Petersson

– Jag har tidigare sagt att det skulle vara roligt att träna ett fotbollslag och när jag fick frågan om jag var intresserad så kändes det rätt, säger Dennis Ringdahl. 

Allvarlig skada 2014

Han har varit borta från fotbollen i flera säsonger då han bröt okbenet efter en nickduell med en spelare i Västerviks FF i division 4 sommaren 2014. 

– Det var allvarlig skada där jag spräckte okbenet på flera ställen så det blev inget bra alls. Det blev operation och fyra titanplattor sattes in. Det gjorde att fotbollen föll bort per automatik. Jag har försökt komma tillbaka men kan man inte ge 100 procent så är det inte roligt att spela fotboll. Jag gjorde ett försök men jag kände att det fick vara, säger Dennis Ringdahl. 

Nu återvänder han till fotbollen i rollen som huvudtränare för division 6-laget Överum.

– Nu blir det något helt annat när jag ska försöka leda grabbarna så gott jag kan göra med den kunskap jag har samlat på mig under några säsonger. Jag ska försöka forma laget och få ut det bästa av allt möjligt. Jag gillar hårda träningar och när det är seriöst, säger Dennis Ringdahl.

"Kommer bli en utmaning"

Nye tränaren ser första säsongen i Överum som ett rent läroår. 

– Jag har nya idéer kring hur jag vill att fotboll ska se ut och spelas. Det kommer bli en utmaning för mig där jag får se om jag kan få ut min kunskap så det kan appliceras på planen. Alla spelare vill olika så den största utmaningen blir att få ihop en sammansvetsad grupp. 

Talangfulle Anton Ekberg har lämnat Överum för spel i division 5-laget IFK Västervik. Enligt Ringdahl har de inte tappat någon mer spelare. 

– Nej, inte som jag vet. Jag har hunnit ringa runt till några spelare men det är några som jag inte har pratat med än. 

"En stor förstärkning"

Överum skriver på Instagram att de kommer släppa ”en stor värvningsbomb” idag (fredag). 

– Jag jagar ganska många nya spelare och nu har vi gjort klart med en stark värvning. Det är en stor förstärkning och han har spelat i Överum tidigare. Vi har fler nyförvärv på ingång. Det finns spelare som är sugna och har skrivit till mig. 

Kan ni vara ett lag för toppen?

– Det vågar jag knappt säga. Det hade varit drömmen men vi ska vara ett starkt lag på övre halvan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt