Annons:

Rutinerade herrar återvänder – ordförande känner oro:

Notoriske målgöraren Johannes Berg ska dra på sig Hammarsgärdes dress igen. Foto: Ossian Mathiasson

Rutinerade herrar återvänder – ordförande känner oro: "Fotbollen håller på att dö ut"

Rutin i massor är vad Hammarsgärde BK får in när flera rutinerade spelare återupptar fotbollsspelandet 2021.

Annons:

Hammarsgärde BK har parkerat i bottenskiktet av division 6 under de senaste säsongerna.

Nu har Urban Kalm, nytillträdd ordförande i Gamlebyklubben som håller till på Ernebergsfältet, förhoppningar om att laget ska undvika en bottenplacering 2021.

"Tjatat på Berg"

Många rutinerade spelare med ett förflutet i ”Gärdet” har bestämt sig för att plocka fram fotbollsskorna igen. Det handlar om målfarlige Johannes Berg, försvarsspelarna Rickard Falk och Tom Widerberg och mittfältaren Emil Andersson. 

Även Isac Sandberg, en ung spelare som spelade i HBK så sent som 2019, har lämnat klartecken. 

– Vi har precis som Tjust fått gräva under stenar för att hitta spelare och fått tillbaka gamla spelare. Falk vill spela med oss och Emil Andersson ska satsa igen på äldre dagar. Jag har under lång tid tjatat på Berg så han säger att han ska ställa upp om det inte orsakar problem i familjen. Han skulle sluta 2019 men jag lyckades tjata på honom så mycket då. Han spelade ingenting 2020. Han har byggt hus och börjar bli klar med det så jag gjorde en chansning och frågade honom. Han är intresserad och vi får se vad det blir av det. Vi hoppas att han saknar fotbollen fram på vårkanten och kan ställa upp ett år till. Han är ”bara” 36 år, säger Urban Kalm. 

Tittar ni i Hammarsgärde på fler nyförvärv?

– Vi har haft kontakt med några fler spelare, men det är ingen som har sagt något. Vi har mest varit i kontakt med spelare som inte spelar längre eller har lagt av för skador. Vi fyller på med spelare så vi har folk på träningarna. Det är svårt, tyvärr. 

Svårt att värva spelare

Att få tag i spelare i dessa tider är ett problem som gör Kalm orolig inför fortsättningen. 

– Fotbollen håller på att dö ut. Det blir svårare och svårare att få folk att spela fotboll. Det finns andra saker att skylla på än fotboll just nu. Det finns många äldre fotbollsspelare runt 40 år och jag är en av dem. Vi kan inte hålla på och spela fotboll i tio år till bara för att det inte finns folk. Det funkar inte. Jag har ringt till spelare hela hösten och det är inte lätt. Några spelare, som har slutat och vill hålla igång, tackade ja, säger Kalm. 

Hammarsgärde har, enligt Urban Kalm, tre spelare på förlustkontot: Albin Juthe och Rasmus Nyberg till Tjust IF FF samt Hampus Strömbäck till Överums IK.

På grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Kalmar län till följd av coronapandemin har inte Hammarsgärde genomfört några träningar den senaste tiden.

– Folk som är sugna på en övergång har inte kunnat komma och träna med oss. Det skulle till exempel vara jätteroligt om vi fick in någon spelare från Tjusts 15-årslag.

Hoppas på topplacering

Han har goda förhoppningar om att Hammarsgärde kan nå en bättre placering 2021. 

– Det ser bra ut för oss. Vi har en trupp och jag hoppas att vi kommer på övre halvan, gärna topp tre. Det är hård konkurrens och många lag har förstärkt sina trupper, framför allt Tjust. Vi spelade bra i många matcher förra säsongen, men placeringen visade väl inte det.

Han gläds över att seriekonkurrenten Överums IK har förstärkt truppen med flera comebackande spelare. 

– Det är roligt att de har fått in flera spelare. Huvudsaken är att de inte försvinner och tvingas lägga ner.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt