Annons:

Kosovare Asllani firar matchens enda mål med målskytten Stina Blackstenius. Foto: Bildbyrån

Assist från Asllani när Sverige imponerade mot Norge

Sverige OS-laddar i Kalmar den här veckan och tog ikväll emot Norge på Kalmar Arena. Det blågula laget svarade för en mycket fin insats och vann med 1-0. Vimmerby-fostrades Kosovare Asllani assisterade till målet. 

Annons:

Det var i den 66:e minuten som Asllani på ett läckert sätt nådde Stina Blackstenius. Anfallaren gjorde inget misstag och målet visade sig bli matchavgörande. Sverige borde dock ha vunnit med mer än 1-0. 

– Vi gör en väldigt stark match, vi hade bra kombinationer och stort bollinnehav och bordne ha vunnit större men det viktiga är att vi vinner, säger Kosovare Asllani, som spelade 78 minuter och var en av Sveriges främsta spelare, till förbundets hemsida. 

Sverige spelar i Kalmar igen på tisdag. Då väntar Australien. Den 22 juni tas truppen till OS ut. Asllani är förstås given i den. 

– Vi behöver spelare som kan spela i flera positioner och det är en sak att titta på i de här två matcherna vi har nu. Vi vet ju vilka spelare som är tillgängliga nu så de här matcherna blir de sista pusselbitarna som ska falla på plats, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt