Annons:

WIBK gav inte VIBK en chans i derbyt: ”Alltid härligt”

Westerviks IBK fick måljubla sex gånger om i derbyt mot Vimmerby. Foto: Stefan Härnström

WIBK gav inte VIBK en chans i derbyt: ”Alltid härligt”

Westerviks IBK var alldeles för bra i division två-derbyt borta mot Vimmerby IBK. Efter att ha gjort tre mål redan i den första perioden vann serieledande WIBK till slut med 6-1.

– Alltid härligt att vinna mot Vimmerby och på bortaplan också, säger WIBK-ledaren Joachim Björkman nöjt.

Annons:

Westerviks IBK fortsätter att göra bra ifrån sig i damtvåan och ikväll blev det tre nya poäng in på kontot. WIBK gav inte Vimmerby IBK en chans och vann även det tredje mötet lagen emellan den här säsongen. Tidigare har det blivit seger i skäl serien som i cup-spelet.

Bortalaget rivstartade matchen och tog ledningen redan efter 5 minuter och 54 sekunder. Inte helt oväntat var det Malin Stenborg som nätade. Halvvägs in i perioden utökade Emma Stenborg till 2-0 och 15 sekunder innan den första pausen utökade Lisa Nilsson till 3-0. Redan där hade Westervik kopplat ett rejält grepp om matchen.

– Vi fick matchen dit vi ville genom att spela vårt stabila försvarsspel och låta dem föra matchen. Det gjorde att vi kunde kontra in några mål. Det var extremt stabilt i första perioden, där hade inte Vimmerby mycket att komma med, säger Joachim Björkman.

Viktigt 4-0-mål

3-0-ledningen stod sig en bra bit in i den andra perioden, men efter åtta minuters spel fick WIBK utdelning även där. Detta när Alice Svensson utökade ledningen till 4-0.

– I det läget stod matchen och vägde lite så att få 4-0 istället för 3-1 var viktigt, säger Björkman.

En dryg minut senare såg Lisa Nilsson till att sekretariatet kunde trycka in även lagets femte mål på resultattavlan. Med fem minuter kvar att spela av perioden kände sig Vimmerbys tränare Jonas Karlsson tvingad att ta en timeout. VIBK släppte efter det inte in något mer mål i perioden, men lyckades inte heller spräcka nollan.

Widéen gjorde enda hemmamålet

Spräckte nollan gjorde hemmalaget istället halvvägs in i den tredje perioden när Nelly Widéen gjorde mål. Dessförinnan hade Westervik utökat till 6-0 genom Malin Stenborg.

6-1 blev också slutresultatet och Westervik är därmed fortsatt i tabelltopp. För Vimmerby ser det tuffare ut och laget måste nu börja rada upp segrar för att ha chansen att nå en kvalplats till division 1.

Vimmerbytränaren Jonas Karlsson kunde bara konstatera att hans lag inte riktigt räckte till.

– De hade en femma, med bland annat två spelare som spelat i SSL tidigare, som "dräpte" oss. Det var dem jag pratade om innan matchen. Vi tappade boll vid fel tillfällen några gånger och då högg de direkt. Westervik har mycket rutin och är väldigt skickliga i sina kontringar. Trots resultatet tycker jag att vi stundtals spelade väldigt bra, men vi hade väldigt svårt när vi väl kom till avslutningslägena.

Målvakten berömdes

Efter två perioder låg hemmalaget under med 5-0.

– I pausen sa jag till tjejerna att nu har vi inget att förlora. Vi gick upp på folk och gick upp och pressade dem jättehögt. Målet var att vinna tredje perioden och den slutade 1-1. Jag tycker ändå att vi gav det chansen där, säger Jonas Karlsson.

I bortalaget fick målvakten Olivia Norbe ett extra plus, liksom Elin Andersson och Jennipher Zeylon.

Klicka HÄR för att se tabellen.

Fakta

Poäng, VIBK:

Nelly Widéen 1+0

Sofia Söderlund 0+1

 

Poäng, WIBK: 

Malin Stenborg 2+2

Lisa Nilsson 2+1

Emma Stenborg 1+1

Alice Svensson 1+0

Jennipher Zeylon 0+1

Elin Andersson 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt