Annons:

VM nästa för Västerviksfostrade SSL-spelaren

11-12 maj spelar WIBK-fostrade Samuel Folkesson-Algman VM i tre mot tre. Foto: SSL/Pressbild

VM nästa för Västerviksfostrade SSL-spelaren

VM i tre mot tre är ett nytt mästerskap som genomförs för första gången i maj. I Sveriges herrtrupp, som tillkännagavs på måndagen, återfinns Westerviks IBK-fostrade Samuel Folkesson-Algman.

Annons:

Den 11-12 maj spelas den första upplagan av VM i tre mot tre i innebandy. Mästerskapet spelas i finska Lahtis och Sverige har anmält ett herrlag och ett damlag.

Under måndagen offentliggjordes trupperna, där man har Guldsteget (ett projekt från förbundet för landets bästa spelare i åldrarna 19-23 år, som ska göra det enklare att sluss in dem i seniorlandslaget) som bas. I herrlaget återfinns Västerviksfostrade SSL-spelaren i Växjö IBK, Samuel Folkesson-Algman, som en av åtta utespelare.

"Ska bli väldigt spännande"

Sofie Andersson, elit- och landslagschef, ser fram emot mästerskapet.

– Det ska bli väldigt spännande att se vad de här spelarna kan prestera i en ny skarp situation. Oavsett spelform så spelar ett svenskt landslag alltid för att vinna de matcher som vi ställer upp i, säger hon i ett pressmeddelande.

Fokus på den nya tävlingsformen är sportens utveckling internationellt och att möjliggöra deltagande i kommande multisportevenemang.

– Vi delar IFF:s syn på den internationella utvecklingen och att sporten behöver nå fler länder. På sikt hoppas vi att det här ska leda till fler utövare och en starkare sport, säger Sofie Andersson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt