Annons:

Westervik plockade ny vinst – ”En skön seger”

David Samuelsson gjorde en mängd poäng när Westervik slog Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Westervik plockade ny vinst – ”En skön seger”

Westerviks IBK gjorde inte mer än som krävdes i dagens segermatch mot Vetlanda B. En avslagen tillställning slutade 9-6 till WIBK.
– En riktigt skön seger och vi hakar på i toppen. Det är tajt där uppe nu, säger tränaren Christopher Malmberg.

Annons:

Westervik gjorde inte någon av sina bättre insatser för säsongen – men segern var ändå relativt stabil. Första peridoen saknade energi, men Westervik varvade sedan upp i mittakten och hade 5-3 inför sista.

När även 6-3 kom i början av tredje kändes matchen avgjord. Det var den inte. Vetlanda gjorde tre mål på en och en halv minut och utjämnade till 6-6 med åtta kvar.

"Gör det riktigt bra"

Repliken kom tre minuter senare och Westervik visade mental styrka som lyckades avgöra. Matchen slutade 9-6.

– Matchen var inte en av de bättre vi gjort. Första var väldigt avslagen. I andra är det lite fördel Vetlanda i början, men sedan tar vi över igen. Vår tredjeformation kom in och gör det riktigt bra. Vi lade in en växel till i slutet och fick in ett par kassar till.

För första gången i år delar tränaren Christopher Malmberg ut beröm till enskilda spelare och det är tredjekedjan med Ossian Thorsson (som gjorde sitt första mål i A-laget), Albin Kristiansson och Tim Karlsson som hyllas.

Mål + assist: Petter Gustavsson 3+1, David Samuelsson 2+2, Oscar Carlsson Schaden 2+0, Mathias Svensson 0+2, Christoffer Pettersson 1+1, Ossian Thorsson 1+0, Tim Karlsson 0+1, Robin Hultgren 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt