Doldisen klev fram som hattrickhjälte i rivalmötet: “Kanske inte likt mig att göra det”

William Wiå blev den stora hjälten när Västervik slog Vita Hästen med 5–2. Foto: Samuel Josefsson

William Wiå blev stor matchhjälte för Västerviks IK när de vann rivalmötet mot Vita Hästen med 5–2 på hemmaplan. Han stod för ett hattrick och det var inget han trodde skulle ske innan matchen.

Västervik hade svårt med effektiviteten under första halvan av matchen mot Vita Hästen. Gästerna gick ifrån till en 2–0-ledning men sedan vände det för VIK.

En doldis klev fram. Forwarden William Wiå är inte den spelaren som brukar producera mål. Men i kväll slog 22-åringen till med ett hattrick och blev stor matchvinnare när Västervik vände 0–2-underläge till seger med 5–2.

– Superskönt att vinna på hemmaplan. Vi vill vara starka här hemma och ta tre viktiga poäng. Det är ganska tajt i tabellen så det var skönt, kanske inte likt mig att göra tre mål men skönt att få lite resultat utav mycket träning. Alltid skönt att göra mål. Inte många matcher i sitt liv där allt går ens väg. I dag kändes det som att det var en sådan dag, säger William Wiå efter segern.

Firade segern med fansen

Efter matchen stannade en hel del fans kvar på läktarna och firade tillsammans med spelarna som var ute på isen.

– Superkul att de stannade kvar och hejade på oss. De har varit grymma så här långt under säsongen. Vi vill fortsätta göra dem nöjda och spela bra hemma.

“Vi blir belönade med tre mål”

Huvudtränaren Martin Gudmundsson var tillfreds med spelet under 40 minuter.

– Jättestarkt att komma tillbaka och göra en bra comeback i matchen. Vi startade lite si så där såklart. När vi fick målet i den andra perioden så släppte vi lös det, spelade hårdare och tog allt till kassen. Vi blev belönade med tre mål till slut och jag tycker det avgör andra perioden. I tredje blev det lite proppen ur. Vi gjorde jättebra sista 40 minuter, säger Gudmundsson.

I morgon (lördag) är det dags igen för match för Västervik som åker till Ljungby för att ta emot Troja/Ljungby i en het drabbning.