Annons:

Erik Gustafsson, VIK:s lagkapten, var förstås besviken efter förlusten. Foto: Bildbyrån

Lagkaptenen om storförlusten: "Gäller att få det att lossna"

Västervik IK:s lagkapten, Erik Gustafsson, var både besviken men vågade också se framåt efter matchen ikväll.
– Att släppa in sju mål och bara göra tre är självklart inte bra. Men jag vet att det finns potential i gruppen, nu gäller det för oss att få det att lossna i målgörandet, sa han efter matchen.

Annons:

Jag har skrivit om hedersamma förluster och vilka dåliga vibbar de skapar tidigare.

– Det är en sak om vi hade blivit utspelade och fått stryk ikväll men jag tycker att vi långa stunder var spelmässigt bättre än Kristianstad. Skillnaden var att skåningarna gjorde en del skitmål medan vi sköt utanför i öppna lägen, säger Erik Gustafsson.

Spela mer och tänka mindre

– Det känns som vi hittar vägar för att inte vinna istället för att hitta vägar för att vinna. Vi behöver jobba till oss enklare mål, skitmål och vi måste se till att jobba mer i offensiven utan att tänka så mycket. Låt ryggmärgen bestämma, det är då målen brukar sitta, menar Erik Gustafsson.

Givetvis sätter det sig i självförtroendet när målen inte kommer – då börjar spelarna också att tänka för mycket istället för att agera per automatik.

– Vi deppar inte ihop för det här utan vi vet vad vi kan och att potentialen finns i laget. Defensivt fungerar det hyfsat men det är målgörandet som kärvat ihop.

Vita Hästen på fredag

På fredag möter VIK Vita Hästen borta. Norrköpingslaget som ikväll fick stryk med 2–8 borta mot HV71.

– De känner sig nog stukade efter den förlusten och det måste vi ta vara på på fredag. Det gäller att vi kliver på ordentligt och inleder med några mål så att de börjar att hänga med skallarna.

– Vi behöver helt klart vinna en match för att hitta tillbaka. Jag hoppas vi slår både Vita Hästen på fredag och Tingsryd hemma på lördag.

– Det vore en bra grund att jobba vidare på. Vi har potentialen att vinna båda matcherna, säger Erik Gustafsson.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt