Annons:

VIK TVINGAS AGERA – SÄGER UPP PERSONAL

Västerviks IK tvingas agera och säga upp personal. Foto: Bildbyrån

VIK TVINGAS AGERA – SÄGER UPP PERSONAL

Västerviks IK hade en väldigt svår säsong 2022/23. Klubben har ett kontrollår nu – och tvingas agera. VIK säger nu upp personal, skriver man på sin hemsida.

Annons:

Föregående säsong blev mycket tuff för Västerviks IK rent ekonomiskt. Resultatet blev drygt 245 000 kronor och då hade man tvingats ta ett flertal tuffa beslut under säsongen för att undvika ett negativt resultat.

Det egna kapitalet landade på 80 000 kronor – vilket är långt från de fem procent av omsättningen som varit krav för att få spela i Hockeyallsvenskan.

VIK valde att nyttja möjligheten till ett kontrollår, vilket innebar att det egna kapitalet behövde återställas och att klubben behövde uppnå åtta procent av omsättningen när det här verksamhetsåret ska summeras längre fram.

Trots en rad förändringarna verkar det inte räcka.

"Ledningen för Västerviks IK har sedan tidigare sjösatt en rad förändringar som ska generera mer intäkter till verksamheten. Det innefattar allt från omförhandling av avtal med leverantörer till större fokus på evenemang kring våra A-lagsmatcher. Vi ser dock att dessa satsningar inte räcker till, varför ledningen i samråd med styrelsen har beslutat om en omorganisation i föreningen Västerviks IK", skriver man på sin hemsida. 

Säger upp personal

Uppgifter som tidigare utförts av tre personer kommer nu att fördelas på en person samt övrig administrativ personal inom koncernen. 

"Omorganisationen innebär tyvärr övertalighet på grund av arbetsbrist", skriver VIK.

VIK skriver att konsekvenserna av detta beslut "naturligtvis är mycket tråkiga". 

"Men ledningen tillsammans med styrelsen har ansvaret att agera och fatta de beslut som krävs i tid för att Västerviks IK även framöver ska vara en stark part i svensk elithockey", skriver VIK.

Dessutom utlovar VIK en större plan framöver.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt