MAGNIFIK COMEBACK AV VIK SOM FÖLL I FÖRLÄNGNING

Victor Öhman såg med sitt 5–5-mål till att Västerviks IK tog poäng hemma mot BIK Karlskoga. Det blev endast en poäng då Karlskoga avgjorde i förlängningen. Foto: Bildbyrån

BIK Karlskoga är laget som Västerviks IK jagar i botten av Hockeyallsvenskan. I kväll hämtade VIK upp 2–5 till 5–5 och tog viktiga bottenmötet till förlängning. Målrika matchen slutade 6–5 då Karlskoga avgjorde i förlängningen.

Det tog endast 44 sekunder för BIK Karlskoga att göra matchens första mål. Måns Krämer, backen som var utlånad från Karlskoga till Västervik för en tid sedan, satte ledningsmålet och det var dessutom hans första mål för säsongen.

När Krämer satt utvisad två minuter för holding passade Västervik på att utjämna till 1–1. Hugo Gabrielson hittade rätt efter 6.39, assisterad av Elias Sjöström och Vaclav Karabacek.

VIK släppte sedan in 1–2 och 1–3 inom loppet av en minut i mitten av första perioden. Henrik Larsson och Kalle Jellvert skrev in sig i målprotokollet. Västervik reducerade till 2–3 efter 15.55 när Victor Öhman gjorde mål i powerplay.

Upphämtning till 5–5

Karlskoga drygade ut sin ledning till 2–5 i andra perioden. Gustaf Franzén gjorde 2–4 efter 24.55 och Gustaf Thorell 2–5 i powerplay efter 28.21.

Då bytte VIK ut målvakten Edvin Olofsson och satte in nyförvärvet Cody Porter mellan stolparna.

VIK svarade därefter för en imponerande upphämtning och hämtade upp 2–5 till 5–5.

Laget fick ännu en gång chansen i powerplay och när klockan stod på 32.27 smällde Theo Jacobsson in 3–5. Med elva sekunder kvar av mittperioden kröp VIK ännu närmare med Macoy Erkamps 4–5-mål, backens första mål för säsongen.

Victor Öhman satte viktiga 5–5-kvittering några minuter in i slutperioden och tog matchen till förlängning.