Annons:

VH-forward på allsvenska sportchefens radar

Västerviks IK.s sportchef var på plats i Vimmerby ishall på söndagen för att leta spelarfynd i matchen mellan Vimmerby och Kalmar. Foto: Västerviks IK

VH-forward på allsvenska sportchefens radar

Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson satt på läktaren och spanade när Vimmerby Hockey tog emot Kalmar HC på söndagskvällen. Några allsvenska kontrakt slängde han inte upp, men seriöst intresse finns på några håll.


 

Annons:

– Nej några kontrakt blev det inte, inte än i alla fall. Det finns helt klart intressanta spelare i Vimmerby, men jag vill se dem lite mer, säger Emil Georgsson.
– Jag försöker åka och kolla på Vimmerby ett par gånger varje år, men tyvärr har det inte blivit av förrän nu. Självklart är VH ett spännande lag för oss, då de varje säsong skickar kvalitetsspelare till Hockey Allsvenskan och även SHL.

Ett namn som du ryktas ha extra koll på är Mattias Wigley?

– Jag har fått information om att han har gjort det väldigt bra – den här säsongen också. Men jag vill se mer även av honom. Framför allt är det ju hans defensiva kvaliteter som lyfts, men eftersom Vimmerby var så överlägset mot Kalmar fick man tyvärr inte tillfälle att se så mycket av det, säger Emil Georgsson.

– Nu kommer ju Vimmerby gå till playoff, så då ges ju fler tillfällen att följa laget. Jag tror att VH kommer bli en underskattad dark horse. Man har ju framför allt en riktigt bra centersida med Jakob Karlsson, Pierre Gustavsson, Mattias Wigley och Kristoff Kontos, säger Emil Georgsson.

Vad tyckte du annars om det du fick se i går?

– Det var ju spel mot ett mål, och Kalmar var ganska blekt. Vimmerby hade hela matchen förutom de sista sex minuterna, och det gjorde mitt jobb lite svårt. Vimmerby sattes aldrig på prov, och Kalmar bjöd inte upp till kamp.

Det ryktas att även Kristoff Kontos är på din radar?

– Det var flera spelare som jag kikade på, även i Kalmar. Men Kontos verkar vara en lurig spelare som har gjort en hel del poäng, och han hade ju en fin assist till Vimmerbys tredje mål. Vi får se vad som händer, säger Emil Georgsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt